Подтепето

ГРАДЪТ

04 Ян, 2017

Горенето на гуми продължава. Под наблюдение е "Столипиново"

Глобите за нарушения варират между 300 и 800 лв. за физически лица и от 2000 до 4000 лв. за юридически

Горенето на гуми е един от основните проблеми, с които се сблъсква града ни. Замърсяването на околната среда е само една част от нарушенията, които подобни действия създават. Институциите се опитаха да се борят с проблема през 2016-та, но удариха на камък. А през новата година нищо не се е променило. Пловдивският общински инспекторат е насочил поглед към квартал "Столипиново", като следи за запалени гуми. Сега, повече от всякога, интересът на служителите се е увеличил, заради зимния сезон. Още за месец ноември и декември са съставени 8 акта за нарушения, съобщава Ангел Славов.

Най-честата локация за палене на гуми е по поречието на р. Марица. Пушекът от тези действия замърсява не само въздуха, но и реката и зелените площи, като поставят Пловдив в челната класация на замърсените български градове. Санкциите, наложени от Наредбата за опазване на околната среда, ще възлизат межу 300 и 800 лв. за физически лица и между 2000 и 4000 лв. за юридически. Засега, в инспектората няма отчетени данни за събиране на глобите след налагането им.

  • 04 Ян, 2017 | pininfarina
    Неефективно е това с глобите - каот гледам само ги пишат и не ги взимат. тези нарушители детски/социални помощи не получават ли, та да им бъдат запорирани? Бързо производство и 100+ч обществено-полезен труд? Щом не пари, труд!
  • 04 Ян, 2017 | града е лешшш
    Деба и калъфите ви дебилни, 300 леа глоба, кой ще уплашите с такива глоби ве каскети гламави!
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

15 Ян, 2017

Пак е неделя и пак горят гуми!

Гъстият черен дим се носи все от една и съща посока

Пловдивчани ще дишат чист въздух само в работно време, тази тенденция продължава и през Новата 2017-а година

Пак е неделя и небето над район Източен почерня отново

Вредният дим от нерегламентираните огнища за горене на автомобилни гуми край река Марица за пореден път се изви грозно, пак в почивен ден и на същото място. Читатели на Под тепето отново ни пратиха снимки от района около улица „Крайречна” в Столипиново и отново питат „Докога?”.

Екипът ни следи проблема и борбата с него месеци наред. След намесата на Под Тепето през ноември 2016-а, когато бе пикът на тези нарушения, от РИОСВ – Пловдив заявиха, че ще правят извънредни проверки и в извън ...

» повече