Подтепето

айляк

18 Юни, 2018

Какво да правим в Пловдив тази седмица (18-21.06)

Късо кино, ужаси, индийска музика и много суинг ни очакват в Пловдив тази седмица

18 юни

Как да насочим децата си да използват добре свободното си време

Синдромът „децата пречат на родителите“ - родителите ги изпращат на мероприятия само и само да не са вкъщи. А когато са вкъщи, са на компютъра и гледат непозволени неща. Не се движат достатъчно. Недостатъчно е и общуването с родителите.

Ще споделят с нас Красимира Иванова и Силвия Павлова.

Ще има аниматори, които да забавляват децата, докато родителите участват в събитието.

Vintage House
18.30 часа
Вход свободен

Швейк

Геро успява характерологично и движенчески , и смехотворно, и тъжно, а на места – дистанцирано, да влезе в образа на добрия войник Швейк.

Спектакълът вади на показ всичкия ...

» повече
17 Юни, 2018

Тютюневия град като дансинг на финала на „Две-три бири фест“

Близо 1500 души посетиха фестивала за крафт пиво в двата му дни

Празникът на качествената занаятчийска бира в Пловдив е към своя край. Двудневната бирената фиеста тази година събра близо 1500 души почитатели на ул. „Екзарх Йосиф“ в Тютюневото градче. Паветата попиха много истории, полети обилно с пенлив еликсир в приятна компания и любима част от градския пейзаж под тепетата.

Второто издание на ,Две- три бири фест“ този уикенд имаше от всичко по повече: по-голям мащаб, повече видове качествена бира, повече вкусни мезета, различни тематични зони, място за отдих, детска забавачка, огромен екран за Световното по футбол, черно-бяло кино, куп карикатури и много музика.

За финала на феста паважът се превърна в горещ дансинг и в ритъма на суинга се ...

» повече
16 Юни, 2018

В първия ден на "Две-три бири фест" най-нетърпеливите 1000 ценители на крафт пивото му се насладиха още преди залез

Ако сте пропуснали съботата, то и неделя е ден за максимално отдаване на кехлибарения еликсир

Прогнозата за облаци и дъжд не изплаши ценителите на кехлибарения еликсир и Второто издание на Две-три бири фест стартира с пяна от посетители. Променливото време дори не повлия на избора „тъмно или светло“, като повечето дегустатори заложиха на отговора „от всичко“.

Първите 1000 фенове на занаятчийската бира се извървяха още преди залез слънце. Пивото продължи да се лее и след това с музика, приятни мезета и забавление. След  21 часа на новата фестивална локация в Тютюневия град вече се виждат и чуждестранни туристи, чули мълвата за хавата.

Тази година организаторите от култовия бирен бар Котка и Мишка и медията Под тепето са подготвили за вас ...

» повече
16 Юни, 2018

Започва второто издание на Две-три бири фест

Всичко в Тютюневия град е готово за кехлибарени приключения

Чакането приключи. Днес  точно по обяд стартира второто издание на празник на качествената бира в Пловдив. Както обещаха организаторите на „Две-три бири фест - 2018“ той на ново и знаково за града място –Тютюневия град. На улица „Екзарх Йосиф“ 16 вече всичко е готово, за  да отпразнуваме видовото многообразие на пенливия еликсир. Има още повече участници и много забавления.

Вземете си само усмивките и приятелите защото доброто настроение е гарантирано с  различни тематични зони, място за отдих, детска занималня, музикално оформление, филмчета, карикатурна изложба и лакомства за всеки вкус.     

Какво да очаквате в подробности за от програма, участниците и допълните изненади може да видите във фейсбук страницата на фестивала.

 „Две-три бири фест ...

» повече
15 Юни, 2018

Какво да правим в Пловдив през уикенда (15-17.06)

Този уикенд в Пловдив ще премине под знака на бирата. Две-три бири фест ще събере всички хора, за които качественото пиво е занаят, култура и начин на живот

15 юни

Ramsey Hercules

Този петък отново ще има boogie треска във Фарго с маестрото на groove-a Ramsey Hercules!

Ramsey Hercules (Boogie'ON Radio / Boogie Exchange / Stereopor Records / 45 Mafia) е заклет ценител на аналоговия звук и част от множество музикални проекти. В миналото е бил член на култовата банда Phuture Shock, а сега върти лейбъла Stereopor Records, магазина за плочи Boogie Exchange и онлайн радиото Boogie'ON Radio.

Заедно със Skill създават 45 Mafia - диджей проект, посветен на 7-инчовите плочи. Ramsey Hercules е познат на меломаните и със сериозното количество edit-и ...

» повече
15 Юни, 2018

Бира ще се лее в Тютюневия град този уикенд

По-малко от 24 часа остават до началото на Две-три бири фест 2018. Фестивалът на занаятчийската бира ще оживи Тютюневия град този уикенд. Улица „Екзарх Йосиф” 16 ще бъде превърната в миниатюрно фестивално градче, като в програмата са включени различни пространства в СКЛАД-а на Фондация „Пловдив 2019” и Тотал спорт.

Посетителите на Две-три бири фест ще имат възможността да опитат десетки различни видове пиво. В дегустационната зона хмеловите си еликсири ще представят Бял щърк, Котка и Мишка, Hills, Brewforia, Диво пиво, Пивотека с MetalHead, Ailyak, Blek Pine, Артизан Казан, Binding. Голямата изненада тази година идва от Германия. В Две-три бири фест се включва едно от най-популярните събития за бирената култура в Европа- Berlin Beer Week. Гостите от Берлин партнират на пловдивския ...

» повече
13 Юни, 2018

Котка и Мишка с нов проект в Капана - Cat& Mouse Coworking

Първото споделено работно пространство отваря врати в съседното на култовия бар помещение

Новата концепция е с идея за създаване на различна социална среда и допълнителна промяна на климата в квартала на творческите индустрии

https://catandmouse.bg/bg/coworking

Снимки: Десислава Цвяткова

Създателите на култовия бар Котка и Мишка, и на бутиковата къща за гости Mouse House са готови с новия си проект в Капана, който следва естетически линията на първите и отново цели промяна на средата, този път в посока креативност. В съседство с крафт бирения клуб врати отваря първото споделено работно пространство в квартала на творческите индустрии- Cat & Mouse Coworking. То се намира на мястото на бивше заведение на улица „Христо Дюкмеджиев” и сякаш намига, че в Капана има ...

» повече
12 Юни, 2018

Опашки за литература на Алеята на книгата

Хората се тълпят пред 14-те издателски шатри, въпреки жегата

Опашки за качествена литература се вият пред всяка от шатрите в Алеята на книгата на Площад Централен, която бе открита официално тази вечер. 40 издателства представят заглавията си в гигантската книжарница на открито. Хората се тълпят, въпреки юнската жега. Купува се всичко. От класика, през съвременна проза и поезия, до детска литература и книги за здраве, обяснява дама зад една от 14-те шатри.

Всяко от издателствата е пуснало сериозна промоция на книгите си. Сред най-търсени са секциите с разпродажби, където могат да бъдат открити интересни заглавия дори срещу левче.

За първи път по време на пловдивската Алея е организиран и Литературен кът, в който ще се проведат част от фестивалните събития ...

» повече
12 Юни, 2018

Връчват „Орфеев венец” за откриването на Пловдив чете довечера

„Фондацията” дава старт на литературния фестивал от Античния театър  

Миналогодишният носител на Орфеев венец Екатерина ЙосифоваЛитературният фестивал „Пловдив чете” стартира официално тази вечер. Церемонията по откриването ще започне точно в 20ч. на Античния театър, където  ще бъдат връчени престижните награди „Орфеев венец“ – за най-изявен поет през изминалата година, както и „Златна четка“ – за най-добро художествено оформление на книга. Специални гости на събитието са музикантите от супер групата Фондацията- Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански.

Пловдив чете се провежда за 16-и път и ще продължи до 17 юни включително. Около 40 български издателства ще предложат най-новите и най-добрите си заглавия в Алея на книгата Пловдив. Отново на площад „Централен“ ще бъдат разположени 14 шатри, пълни с най-интересното от българската и чуждестранна литература. За ...

» повече
11 Юни, 2018

Занаятчийска бира и стойностна литература радват пловдивчани тази седмица

Какво да правим в Пловдив от 11-17.06: Седемдневката предлага уникално начало и край – започваме с „Пловдив чете“ и слагаме край с второто издание на градския фестивал за занаятчийско пиво „Две-три бири фест“Снимка: Виктор Цонев

Градът на тепетата се превръща в столица на пивото и четящите хора от днес. Вижте всички предложения на единствения дигитален гид за Пловдив и изберете какво да правите тук тази седмица.

Пловдив чете 2018

В рамките на мащабния фестивал, празнуващ книгите и литературата, Пловдив става домакин на българските писатели и издатели в рамките на една седмица. Вижте пълната програма на „Пловдив чете“.

11-17 юни

Изложба живопис "Лирично" на Петя Папазова

Петя Папазова е от разпознаваемите и много харесвани съвременни български автори. Тя е в първата редица на ...

» повече