Подтепето

ИзПодТепето

29 Авг, 2017

Частна зала конкурира „Колодрума”

Многофункционален спортен комплекс „Сила” отвори врати за 20 вида спорт и събития

„Академик Бутлекс 99” е първият тим, който се подслони под покрива на гигантското съоръжение, осигуряващо 2500 седящи места  

Общинската многофункционална спортна зала „Колодрума” вече има сериозна конкуренция. При това изградена с на 100 % частна инвестиция и инициатива. Спортен комплекс „Сила” отвори врати за 20 вида спорт, всякакви събития и рекреация. Под тепето няколко пъти писа за гигантската постройка, която изуми архитекти с габаритите си за градската среда в която се намира- кварталът между Медицинския университет и Централна гара. Днес залата вече функционира и дори подслони първия професионален спортен клуб, който ще играе мачовете си там. А именно баскетболния „Академик Бултекс 99”. Тимът се представи пред медиите преди началото на сезона, а играчите и ръководството не скриха, че залата задоволява всичките им изисквания. Уникална е не само за Пловдив, но и за цялата страна. Още повече, че е напълно частна, каза президентът на отбора Васил Врачев. И поясни, че „Сила” дава шанс на „Академик Бултекс 99” да играе мачовете си пред 2500 зрители, колкото са седящите места.

"Академик Бултекс 99" ще играе мачовете си в новата частна зала Съоръжението похвали и бившият баскетболист и настоящ областен управител Здравко Димитров. Всичко тук е на световно ниво, залата е идеална за баскетбол, подчерта губернаторът.

Симеон Илиев гледа представянето на баскетболния тим от трибуните Събитията на арената отстрани наблюдаваше представител на инвеститор- комплексният управител Симеон Илиев. Той остана извън светлините на прожекторите.

Интервю с него четете скоро!  

  • 30 Авг, 2017 | Пловдивчанин
    Браво
Още от рубриката "ИзПодТепето"

Подобни новини

31 Авг, 2017

Колодрума е единствената от трите големи зали в България без голям рекламодател

„Една от първите и най-важни задачи е да бъде намерен генерален спонсор за залата“ 

Тази задача стои вече две години при двама управители

Мениджърът на залата сравнява нагласите на пловдивчани с тези на парижани към Айфеловата кула

     Уважаеми читатели на Под тепето,

Вашето и нашето търпение, упоритост и търсене на истината по пътя към най-дълго организираното интервю в 17-годишната комуникация с община Пловдив на нашия репортер Таня Грозданова, вече е удовлетворено до някаква степен. По-долу ви представяме „интервю“ със сегашния директор на ОП „Многофункционална спортна зала“ Галина Китена, което получихме по електронната поща в навечерието на двегодишнината на Колодрума и деня на откриването на първата частна такава зала в Града на тепетата.      

Припомняме, че търсенето на отговорите продължи близо 8 ...

» повече