Подтепето

гласове

10 Юли, 2018

Как да си купиш два различна билета за модернизирания градски транспорт в Пловдив ?

Трудно – това е отговорът на този въпрос и той поражда куп други питанки

Това е личното преживяване на един модерен млад татко, който борави с всякакви електронни джаги, радва се на работещите нововъведения и търси най-полезния вариант от възможните опции. Преди 3-4 дни Йордан Иванов, като всяка сутрин, тръгва със сина си към детската градина и решава да се възползва от широкорекламираната нова услуга „комбиниран билет“.  Вижте целия му разказ:    

„Вече съм абсолютно убеден, че общината по-лесно си е купила неработещи табла и машини за електронно таксуване за 16 млн. лв., отколкото аз два билета за два и петдесет.

Днес водя моя наследник на градина от Кършияка в Кичука(по пловдивски) с градски транспорт. Харесва ми идеята да се пътува с градски транспорт. Считам най-малкото, че така съм по-полезен за общността.
Сещам се аз, че мога да си купя билет с прекачване, защото след като оставя малкия на градина, аз трябва да си хвана автобус да отида в офиса. А и бях напоително информиран от общината как всичко работи в продължение на една седмица.

Понеже зная, че автоматите за билети за 16 млн, които работели вече, не връщат ресто, като излизам от вкъщи се сещам, че имам една монета от два лева и една от един лев. В този момент се замислям, че вендинг машина за кафе за няколкостотин лева може да ти върне ресто, но машини за електронно таксуване за 16 млн - НЕ. Казвам си - квото такова, аз нямам дребни, жена ми няма дребни - ще си купя цигари и от там ще ми дойдат едни 50 стотинки.

Речено сторено - излизам, купувам си цигари. Със сина ми тръгваме да вървим по пешеходния мост, устремени към спирката на пл. Съединение, за да хванем 37.

Отивам на спирката и О, Чудо! - таблото не показва кога ще дойде 37. Това сигурно е част от "работещата система", за която ни надуха главите последните дни. Казвам си - нищо - нека сега купя билети за мен и сина ми от автоматите. Запътвам се към автомата и какво да видя - има само една опция - билет с прекачване за мен, но не и стандартен за сина ми. Машината не продава други билети. Видимо общината настоява някой да ни къса билетчета в автобуса. Но - окей, с рестото от цигарите си купих билет. Автобусът дойде относително бързо. Разбира се, точно толкова мръсен, колкото и всеки път. Влизам вътре с налгасата, че ще купя на сина ми билет от автомата. О, каква изненада, автоматът не работи.

В този момент идва кондуктора, купувам билет за сина ми и показвам моя - той ме гледа лошо, а аз него странно. В крайна сметка, с огромна изненада кондукторът констатира, че аз имам билет от автомат....а синът ми......от кондуктор.

Оставям детето на градина и си хващам автобуса от Кичука към центъра - все още ползвам билета от "работещата система". Кондукторът във втория автобус беше потресен и сподели, че съм истински късметлия, че съм успял да намеря работеща машина.

Накрая пристигам в офиса ми напълно озадачен от потребителското преживяване на услугата "Градски транспорт - Пловдив".

Възникват ми много въпроси в главата -
-Защо апарати за 16 млн. лв не връщат ресто;
-Защо ни лъжат, че всичко работело(пловдивчани не са идиоти);
-Защо таблата още не работят;
-Толкова ли е сложно като си пуснал възможността за закупуване на билет за прекачване, да пуснеш и стандартен билет;
- Докога ще ни правят на балами и никой няма да носи отговорност за тежките кражби?

Отговор от арогантната власт няма да получа, но във всички случаи вече съм сигурен, че общината по-лесно си е купила неработещи табла и машини за електронно таксуване за 16 млн. лв., отколкото аз два билета за два и петдесет."

*Йордан Иванов е председател на ДСБ Пловдив. Това е краткият разказ за неговото утро, любезно предоставен на Под тепето. Неговият разказа завършва с анонса, че чакат "всеки момент решение на съда в Пловдив за разкриване на документите, чрез които общината е направила далаверата. Като ги осъдим, ще уведомим пловдивчани за цялата истина.“

  • 13 Юли, 2018 | ,,,
    А дали няма умисъл. Досега 1000 пъти щяха да вземат мобилни касови апарати и да издават от тях билети ... но така бизнесът ще се изсветли, което не е в интерес на всички по веригата
  • 11 Юли, 2018 | Пешо
    Лош пример за синчето,Иванов.Пушите и си купувате цигари пред детето.Помислете и над това...
  • 10 Юли, 2018 | Измамен
    Да не говорим, че ако се качваш от не много централна спирка въобще нямаш шанс да си купиш почасов билет или билет за един ден /както рекламират новата услуга/защото няма автомат.
Още от рубриката "гласове"

Подобни новини

29 Юни, 2018

Започва продажбата на едночасови билети за цялата градска мрежа в Пловдив

Вижте подробно упътване как може да се купи такъв билет от автомат (ГАЛЕРИЯ)

В процес на активиране са 21 автомата /TVM/ на автобусните спирки в Пловдив, от които следващата седмица жителите и гостите на града ще могат да закупуват едночасови билети с прекачване за масовия вътрешноградски транспорт. Това съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Борислав Кръстев.

Цената от 1,50 лева се заплаща с точна сума в монети от 1 лв., 50, 20 и 10 стотинки. Върху билета е отпечатан часът на закупуването и крайният час на валидност. През това време пътниците могат да ползват всички автобусни линии. Тъй като за улеснение на гражданите в момента е активирана само тази функция на вендинг машините, процедурата е ...

» повече
25 Юни, 2018

Пътуваме с различни автобуси от градски транспорт в рамките на 1 час срещу лев и петдесет от началото на юли

Пускат всички устройства за продажба на комбинирани билети

Стартира продажбата на комбинирани билети за градския транспорт. От първи юли ще можем да сменяме автобусите в рамките на един част с един билет, който ще струва лев и петдесет. Той ще може да се закупува от разположените по спирките, в училищата и общинските институции устройства, които ще заработят в началото на следващия месец. Това обяви днес кметът Иван Тотев, на редовната пресконференция в общината. До първи юли от администрацията ще обучават кондукторите в рейсовете с техническите специфики при въвеждането на новите условия за пътуване в мрежата на градския транспорт.

Цената е различна, но позволява използването на няколко превозни средства за един час. След първите няколко месеца може да разширим услугата и ...

» повече
22 Ноев, 2016

Ръководството на ДСБ Пловдив сигнализира МРРБ за провала на транспортния проект

Ген. Атанас Атанасов -Това, че има оставка на правителството, не означава, че няма правителство

Единствената глава, която Борисов не може да отреже е собствената си

От Демократи за силна България са на нокти за това, че една година, след като проектът за градския транспорт е вкаран, а парите за него подадени, резултати няма. Ген. Атанасов и Йордан Иванов сигнализират публично за три нарушения от страна на Община Пловдив:

-Община Пловдив е ощетила пловдивчани, като е разплатила сумата от почти 8 млн. лева за транспортния проект без фирмата изпълнител да си е свършила работата.

-Общината е излъгала държавата, като е подала информация, че договорът е изпълнен в срок.

-Общината е подписала документи за свършена работа, поради което не може да иска ...

» повече