Подтепето

криминале

11 Юли, 2018

Общинското видеонаблюдение е помогнало за бързото разкриване на обира с взривения банкомат

Стоянка Кънева

Директорът на Областната дирекция на МВР – Пловдив Атанас Илков заяви днес, че ключова роля в бързото разкриване на откраднатите чрез взривяване на АТМ в Тракия 215 000 лева са изиграли камерите в Пловдив.  Изявлението му бе направено по време на брифинг в Пловдив, който ви предадохме на живо във Facebook. На него бяха изнесени подробности по разкриване на престъплението.  Двама молдовски граждани са извършителите на обира от банкомат в ж.к. Тракия в Пловдив. Това съобщи главният комисар на МВР Младен Маринов на брифинг в града под тепетата. След наблюдаващия прокурор и главния секретар на МВР думата взе и шефът на пловдивската полиция.

Камерите, които Общината сложи на входно-изходните артерии, вече оправдават инвестицията и ни помогнаха много, заяви той. Припомняме, че по искане на Дирекцията администрацията инвестира във видеонаблюдението, което дари на полицията. Чрез него е установено откъде излизат престъпниците и в коя посока се насочва автомобилът им. Записите показали и регистрационните номера, установено е, че са откраднати наблизо  до взривения банкомат.

Автомобилът на престъпниците е бил открит в квартал "Славейков" в Бургас пак благодарение на такива камери. „По-късно установихме и самоличността на лицата. С тях е пътувало и младо момиче, също молдовка, без обаче да е знаела какво вършат те. Използвали са я за параван в случай, че бъдат спрени от органите на реда. Влезли са в България около 17-18 юни и са пребивавали в различни градове".

Няма направени коментари
Още от рубриката "криминале"

Подобни новини

13 Юли, 2018

Прокуратурата иска постоянен арест за молдовеца, взривил банкомата в Тракия

 

 

22-годишният Евгени е с повдигнато обвинение за престъпление с изключителна висока обществена опасност   

За извършеното от него тежко умишлено престъпление НК предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 15 години

Днес изтича 72-часовото прокурорско постановление за задържането на 22-годишния молдовец, който бе арестуван в Бургас за участие в обира на банкомат в пловдивския район Тракия. От Съдебната палата под тепетата съобщиха, че Районен съд – Пловдив ще разгледа искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Евгени Н.

Спрямо него е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 195 ал.2 вр. ал.1 т.3 пр.1 т.4 пр.3 и т.5 вр. чл. 194 ал.1 от НК, извършено на 7.07 ...

» повече
11 Юли, 2018

Туристи от Молдова ударили банкомата в Тракия (ВИДЕО)

22-годишен е арестуван за обира, вторият извършител се издирва

Намерени са 80 хиляди от откраднатите 215 000 лева

Стоянка Кънева

Двама молдовски граждани са извършителите на обира от банкомат в ж.к. Тракия в Пловдив. Това съобщи главният комисар на МВР Младен Маринов на брифинг в града под тепетата.

В ареста в Пловдив за 72 часа е задържан единият от извършителите, който е роден през 1995 година. Предстои прокуратурата да внесе искане за постоянното му задържане под стража в петък, съобщи наблюдаващият прокурор Румяна Калеева. На модовеца са повдигнати обвинения за кражба в особено големи размери, извършена чрез взривяване.

215 хиляди лева са откраднатите пари при взрива на банкомата в клона на ДСК в крайния квартал на Тракия. Намерени и ...

» повече