Актуално

Фондация „Дом за Пловдивската опера” кани министъра на културата в Концертна зала

Поводът е катастрофалното състояние на залата, провалянето на сезона на операта и липса на реакция от страна на държавата относно ремонтирането й, съобщават от фондацията

Фондацията „Дом за Пловдивската опера” организира пресконференция в Концертна зала, за която освен медии покани получиха министърът на културата Боил Банов, предшественикът му Вежди Рашидов, министър Лиляна Павлова, народни представители от Пловдив, областният управител Здравко Димитров, кметът Иван Тотев и представители на „Пловдив 2019”. От фондацията съобщават, че поводът за събитието е „катастрофалното състояние на Концертна зала, провалянето на цял сезон за концерти на Държавна опера Пловдив и липсата на адекватна реакция от страна на държавата за ремонтирането ѝ”.

„Ние, Съветът на фондация „Дом за пловдивската опера” от две години търсим диалог с Министерство на културата, за да помогнем на Държавна опера Пловдив – членове на нашата фондация оказваха помощ при изготвянето на техническото задание за ремонт, с няколко писма до МК искахме среща и изразихме готовност да привлечем за това техническия екип, който е правил обследването на „високото тяло“ от същия комплекс и дори да финансираме, ако това е проблем, процеса, както и да подпомогнем работата на проектанти и строители. Това сме го заявявали нееднократно, резултат няма. Вече месеци наред се бави възлагането на конструктивно обследване на сградата от страна на Министерство на културата и въобще стартирането на ремонта ѝ”, изказват мотивите си за свикването на пресконференция от фондацията. От там информират, че са решили събитието да се проведе в самата Концертна зала, за да бъдат показани и предоставени на място  документални кадри от фактическата мизерия на сградата. Там екипът на фондацията  ще декларира и позицията си относно инфраструктурното осигуряване и състояние на залите в Европейската столица на културата през 2019 година.

В съвета на фондацията влизат Любозар Фратев, Никола Добрев, Илко Николов, Георги Стоев и Мариана Чолакова.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Многократните напъни на Гражд. Иниц… (пардон, извинете за мръсните думи) на АГИТКА ОРТАЦИ се оказаха, че искат да им харижа Терен да си построят Доходно Здание за офиси под наем, в което можели да подслонят ОПЕРетата, ако си плаща редовно. Некадърното „директорство“ да намести трупата в (ПРЕ)скъпия „Борис Христов“ (за какво носи това име?Има и СЦЕНА, не само подиум). Концерти – НЕ В БАЛАБАНА!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина