Актуално

Комедията „Книга за възрастни” и документалния „С тук-тук из Етиопия” неделя вечер на Филмови нощи във Филипополис

Неделя вечер ви очакват два филма с лек дух и много смях, благодарение на които да починете преди работната седмица. Това са комедията на Бил Холдерман „Книга за възрастни” и италианския „С тук-тук из Етиопия”.

Започваме в 21:10 със забавния „КНИГА ЗА ВЪЗРАСТНИ”, в който звездите Джейн Фонда, Даян Кийтън, Кандис Берген и Мери Стийнбъргън се събират ежемесечно в читателския си клуб. Следващата книга в списъка е “50 нюанса сиво”! Тя ще донесе нужната свежест и разнообразие, за което копнеят в животите си, и ще промени начина, по който гледат на връзките си.

От 23:30 ще бъде прожекцията на документалния филм на Лудовико де Майстре „С ТУК-ТУК ИЗ ЕТИОПИЯ”, който проследява пътя на приключенците, които достигат река Омо в Етиопия на борда на триколесните моторни рикши тук-тук. 18 пътешественици, готови да изминат 2500 километра в дивото за 18 дни, без да знаят какво им предстои тръгват от Адис Абеба, за да стигнат чак до долината на река Омо и да се срещнат с африкански племена: с белязани жени, които са готови да понесат стотици удари, спазвайки местните традиции и с голи момчета, които прескачат биволи, за да станат мъже. Зад гърба им остават хиляди километри, изминати на три колела, по черните пътища на непозната земя. Каква е тяхната мисия? Да покажат на света как да живее „на бавни обороти“ и да докажат, че не е страшно понякога да се изгубиш насред пустошта.

Билети на касата на кино „Орфей“ от 19.30 до 23.30 ч или онлайн на boxoffice.bg.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина