Актуално

Пловдивският Младежки център стартира образователни работилници

„Наука за деца“ е образователна инициатива, която има за цел чрез забавни научни експерименти да събуди интереса на децата към различни природни феномени

Темите за юли и август са „Природа, биоразнообразие и екология“

Младежки център Пловдив стартира от юли цикъл образователни забавни работилници за деца от 5 г. до 10 г. на тема „Аз и светът около мен“. Целта е чрез занимателни творчески активности децата да получават по-достъпно знание за различните аспекти на света и природата; да се изграждат позитивни нагласи и естетика, да се стимулира свободата в общуването, креативността, вярата в собствените възможности.

Работилниците ще бъдат с предварително зададени месечни теми, като идеята е в дългосрочен план да се засягат най-различни теми от живота- природа, екология, изкуства, науки, история, култура и др. Те ще бъдат водени от педагог с дългогодишен опит, но в отделни случаи ще бъдат канени гости – доказани в областта си професионалисти.

Темите за юли и август са „Природа, биоразнообразие и екология“. Работилниците ще се провеждат всяка събота и неделя, от 11.00 до 13.00 часа, в двора или сградата на Младежкия център, с такса за участие 5 лв. и предварително записване на тел. 0898 394219. Повече информация за отделните седмични занимания на фейсбук страницата на Младежки център Пловдив.

Още една интересна работилница дава началото си от юли в центъра. „Наука за деца“ е образователна инициатива, която има за цел чрез забавни научни експерименти да събуди интереса на децата към различни природни феномени и да ги направи по-чувствителни към проблеми свързани със заобикалящият ги свят. Много от процесите, изучавани от природните науки, като горене, дишане или изпарение, могат да бъдат наблюдавани ежедневно около нас, затова първият модул за месец юли, който са подготвили организаторите, е наречен “Тайната на четирите елемента – огън, вода, земя въздух”. Месец август ще е посветен на науката в кухнята. Всяка отделна работилница включва както кратка теоретична беседа за всеки отделен елемент, така и серия от лабораторни експерименти. Лекторите, преподавател по химия и преподавател по философия, разясняват, че децата ще се потопят в света на науката , чрез забавно експериментиране с истинска лабораторна техника; в занятията ще бъдат използвани също така и пособия от бита, за да могат някой от експериментите да бъдат повторени и вкъщи. Работи се в група по двама, като за всяка група е осигурен набор от лабораторни пособия.

Заниманията ще се провеждат всяка събота от 13.00 до 14.30 часа в Младежкия център и са подходящи за деца от 6 до 14 години. Таксата за участие е 10 лв., а предварителното записване е на тел. 0895 668928.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина