Актуално

Със спектакъл за „Орфей“ Стефано Пода открива Opera Open 2019

Гениалният режисьор, художник и хореограф пристигна в Пловдив на работна среща

Световноизвестният оперен режисьор Стефано Пода ще създаде специален спектакъл за Пловдив по време на откриването на Opera Open през годината, в която градът ще бъде Европейска столица на културата. Италианецът пристигна в града ни за работна среща, като посети Оперната Гала от Класик Open Air и с интерес проследи случващото се в балетната зала, където репетираха танцьори от 10 страни заедно със солистите на Болшой театър за "Лебедово езеро", съобщиха от Държавна опера – Пловдив.

Вдъхновен от богатото културно наследство на Траките и земите на Орфей, както и от древните езически ритуали като нестинарство, водещият артист прие поканата на организационния комитет на OPERA OPEN да открие фестивала на Античния театър през 2019 година с премиерен проект "Орфей", който ще обедини заедно класическа музика, античното наследство, тракийската митология, етносите и съвременния пулс на многоликия Пловдив, съобщиха още от операта. Спектакълът ще бъде създаден специално за програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

През 2017 година Стефано Пода представи своя спектакъл "Силата на съдбата" в OPERA OPEN и беше очарован от въздействието на античната сцена и от професионализма на артистите и музикантите от Опера Пловдив. 

снимка: Държавна опера – Пловдив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина