Актуално

Театърът в предпремиерна треска

Спектакълът „Дебелянов и ангелите" за първи път пред публика в петък

Броени часове остават до премиерата на „Дебелянов и ангелите” в пловдивския театър. Новият спектакъл на Диана Добрева по пиесата на Александър Секулов се очаква с огромен интерес от публиката. Премиерата е в петък. За първи път в историята на българския театър се докосва до фигурата на Димчо Дебелянов – никога оспорван, никога отричан, безусловно обичан, грижливо съхраняван, превърнал се в символна фигура на Поета в съзнанието на своя народ. Няма да вдигаме паметник на поета. Той ще е сред нас, от плът и кръв, казва режисьорът Диана Добрева.

Сценографията и костюмите в „Дебелянов и ангелите” са дело на Мира Каланова, а музиката е на Петя Диманова. На сцената ще видим Ненчо Костов, Добрин Досев, Симеон Алексиев, Алексей Кожухаров, Ивайло Христов, Красимир Василев, Димитър Банчев, Венелин Методиев, Никола Орешков, Тодор Дърлянов, Троян Гогов, Стилиян Стоянов, Петър Тосков, Мария Генчева, Мария Сотирова, Радина Думанян, Патриция Пъндева.

В пиесата са използвани документи, спомени и текстове от „Слепия градинар“ на Валери Стефанов и „Помни войната“ на Борис Дрангов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина