Актуално

Удължават концесията на Жорж Трак за подлеза на Понеделник пазара до 2019-а

Теодор Караколев

Подлезът ще бъде управляван от Жорж Трак до декември 2019-а, след което ще се обсъжда бъдещето

Удължаване на концесията до декември 2019 година за управлението на Подлез Археологически от Жорж Трак ще предложи кметът Иван Тотев на Общинския съвет. Идеята е засега да не се променя ръководството на важното за пловдивската култура място. След края на 2019 година обаче трябва да се мисли за друг вариант, уточни Иван Тотев.

По документите, подадени към ЮНЕСКО, тази зона трябва да се управлява от Община Пловдив или някакво общинско предприятие, коментира кметът. До 2019-а няма нужда да променяме структурата, но след това кандидатурата ни вече ще е на друго ниво, добави той.

Подлезът на Понеделник пазара, в който има запазени ценни археологически находки от римско време е даден на концесия на фирма на Георги Иванов. Тъй като теренът е част от кандидатурата на Пловдив към ЮНЕСКО, заедно с мозаечното наследство на Голямата и Малката базилики, стопанисването му трябва да бъде от общината, според твърденията на местната власт. Поради добрия опит, желанието им е Жорж Трак да продължи да управлява зоната, но под каква форма ще се случи това, тепърва ще се обсъжда.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Крадливата КЛЕПТОкрация на ИМПЕРИАЛиста може тихомълком да оформи (под масата) „прехвърляне“ на собствеността за 5 пет лева и ГогоТрака да цуне за внуците си съответното Нотариално Актче. Тогава за колегата 174 фместо фолийце на стъклата можем да осъмнем със зидан дувар около Имотчето. Хвала!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина