Актуално

Уточнение от Общинския съвет: Парите за събаряне на Гарнизонна фурна са пренасочени за тротоари

Още през 2017 година средствата са пренасочени за облагородяване на публични пространства

В момента няма заделени бюджетни средства в общината или районното кмество на „Западен“ за събарянето на Гарнизонна фурна. Това уточниха от Общински съвет – Пловдив след внасянето на искането на Инициативния комитет за спасяване на фурната и превръщането ѝ в културен център. Парите са пренасочени към облагородяване – ремонти на тротоари, градинки и други публични пространства.

В сряда Гражданска инициатива за спасяване на фурната внесе около 800 подписа и 30 писма за подкрепа от културни организации с искане сградата да се запази и да се работи в посока тя да се превърне в културен център. Инициаторите на идеята предлагат това да стане чрез концесия, за да не тежи на общинския бюджет. Първата стъпка според артистите и културните дейци е да се отмени решението на Общинския съвет за събаряне на сградата, за което бяха гласувани и средства в бюджета на район „Западен“.

От Общинския съвет уточняват, че средствата са пренасочени за други цели още в средата на миналата година. През лятото на 2017-а 350 000 лв, с които фурната трябваше да бъде съборена бяха прегласувани и район „Западен“ ги използва за облагородяване на публични пространства – градинки, тротоари и др. Така към момента средства за събарянето на сградата няма, уточниха от местния парламент.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина