Подтепето

мезе

24 Юли, 2017

Спомен от Даляна в Резово

Васко ПаякаБагер тръгна да бута култовия Далян на прочутия рибар Васко Паяка в село Резово тази сутрин. Община Царево изпрати механизирана техника в рибарското селище в пограничното морско селце, а мероприятието бе обявено като „почистване с механизирана техника на поземлен имот с начин на трайно ползване „пасища, мери”. Жители на Резово и чести гости на Даляна обаче спряха акцията като застанаха пред багера. Дали и кога ще се върне той, не стана ясно. Но Даляна, това толкова колоритно, вкусно и истинско място, е на път да замине в историята. Под тепето поска един весел репортаж от 2012г., когато на гости на Васко Паяка бе тогавашният ни кулинарен кореспондент с бодрия псевдоним ДъвчиИ КебапчИ. Приятно четене…

Пееш ли? Ще ядеш само ако ...

» повече
16 Юли, 2017

Най-добрият сладолед в Пловдив

Пловдивският гид lostinplovdiv.com ви предлага местата с най-добрия сладолед под тепетата

Можете ли да си представите лятото без любимия десерт – сладоледът? С годините приготвянето на това изкушение се е превърнало в изкуство и за щастие можем да се похвалим, че вече немалко са местата в града под тепетата, където са го усвоили до съвършенство. Ако планирате посещението си в Пловдив през лятото със сигурност ще искате се разхладите с вкусния десерт. Затова пловдивският гид lostinplovdiv.com ви предлага местата с най-добрия сладолед под тепетата.

Сладкарница Dolce Mela

Сладкарница Долче Мела се ражда преди повече от пет години, когато в търсене на очарователно местенце, което да ухае ароматно и вкусно, място в което да долепиш глава до витрината и да ...

» повече
28 Юни, 2017

Най-добрите винарски изби от цялата страна гостуват в Пловдив

Първия по рода си вино тестинг Wines of the Ages ще се проведе през септември

В три поредни дни гостите ще се насладят на майсторски приготвеното вино и удоволствието от хубавата музика на живо

Над 40 от най-признатите винарски изби от цяла България ще участват в първия по рода си вино тестинг Wines of the Ages в Пловдив на 22, 23 и 24 септември. Мащабният форум се организира от Tangra Mega Rock паралелно с фестивала Sounds of the Ages, който през последните 7 години се превърна в музикална емблема на града – бъдеща Европейска столица на културата през 2019 г.

Освен, че ще могат да дегустират и да получат информация за различни първокласни вина, посетителите на Wines of the Ages ще ...

» повече
27 Юни, 2017

5 неща, които трябва да знаете за водката

Докато при уискито и бърбъна постоянно текат дискусии, водката остава все така малко позната на потребителите си. Дори кристално чиста и прозрачна, тя е мистерия в много от аспектите си, a за феновете си е или скъпа и мека, или евтина и с остър вкус. Това обаче не е точно така и много хора не го знаят.

Заедно с технолози от екипа, работещ върху качеството на новата, 5-кратно дестилирана водка FLIRT 5, подготвихме 5 факта, които е добре да знаете за тази иначе толкова популярна напитка. Дали за ваше собствено знание, за да блеснете сред гости или просто, за да завържете разговор, прочетете нашата селекция надолу.

Как се прави водката?

За масовата аудитория водката е неутрално на цвят питие, което ...

» повече
22 Юни, 2017

Пълни чаши с вино KABILE по повод най-дългия ден в годината

Слънцестоенето бе отбелязано от стотици хора в резервата Кабиле

Археологическият резерват „Тракийски и античен град Кабиле“ посрещна всички желаещи да се насладят на първите утринни лъчи в най-дългия ден от годината. Заедно с това на присъстващите бе представена възстановка на древен тракийски ритуал по сценарий на траколога проф. Валерия Фол. Домакини на събитието бяха Регионален исторически музей – Ямбол, Община Ямбол и новият бранд на „Вила Ямбол“ - виното KABILE, носещо името на едноименния тракийски град.

„Нашето вино носи името на античния тракийски град Кабиле и това не е случайно. То съживява легендата за най-могъщия град на траките, който пък носи името на богинята Кибела – закрилница на земите и лозята, първородна сила зад всяко вино, произведено през последните 4000 години в ямболския ...

» повече
22 Юни, 2017

Едно-единствено заведение в града под тепетата отговаря на високите световни стандарти, поставени от ILLY

Кафето не е обикновена напитка, а дух, култура и капка изкуство, съчетани в едно и поднесени в чаша. Истинските ценители и любители на кафето знаят, че чаша добро кафе изиска освен висококачествени продукти, добра подготовка и задълбочени познания в приготвянето му. Също така, за професионалистите, които имат задълбочени познания в областта, понятието „дълго кафе“ не съществува по няколко причини. Освен че вкуса и аромата на кафето се променят при дългото кафе, при него се променя киселинността и се отделят токсини, поради които можем да усетим сърцебиене.

Пловдивският гид lostinplovdiv.com се впусна с търсене на най-доброто кафе, което можете да опитате в Пловдив. Така достигнахме до кафене в центъра на града, носещо името „Sezoni Artisti del gusto illy“. Безспорно, заведението ...

» повече
20 Юни, 2017

Новата “забележителност” в Кючук Париж

Два дюнера за левче извиха опашки в дъжда

Така осъмна най-новото заведениe за бързо хранене в съботната сутрин

Нов обект на известна верига за бързо хранене предизвика дълги опашки в пловдивския квартал Кючук Париж в събота сутрин. Дори дъждът не уплаши хората, решени да се възползват от специалните промоционални предложения по случай откриването – два дюнера за левче. Заведението иронично бе наречено „новата забележителност“ на квартала, а явлението смая  очевидците и предизвика редица коментари:

“Лошото е, че повечето хора са там от недоимък и беднотия... 21 век в Европейския съюз... се редим на опашка за два дюнера за левче.

“Да ти кажа, работата май отива на мързел, не на беднотия! Мързел да си сготвят, мързел да работят, мързел да учат, за ...

» повече
15 Юни, 2017

Ресторант „Марбея“- по пътя на виненото познание и хубавата кухня

Връх на кулинарното удоволствие през юни в пловдивското заведение

Кулинарни изкушения от различни краища на света, подбрани висококачествени напитки, хубава музика, ведро отношение и свежест от природата. Така съвсем накратко бихме описали ресторант „Марбея“, който се намира на едно от най-красивите и спокойни места в Пловдив, а именно на Гребната база, сред зеленина и чист въздух.

Преди броени дни в ресторанта се проведе гръцка тематична вечер с традиционни ястия от южната ни съседка и селектирано кристализирало узо, което ни нашепва, че лятото вече е тук.Освен, че заведението е добре известно с това, че организира тематични вечери, посветени на различни национални кухни, през юни ресторант „Марбея“ поставя началото на едно магично винено приключение, което, в симбиоза с отличната средиземноморска кухня ...

» повече
13 Юни, 2017

Музиката среща добрата кухня в Note di Vino

Съчетанието между средиземноморска кухня и богата музикална програма се превръща в истинско преживяване за посетителите

Ресторанти в града под тепетата има много, но единици са тези, които се отличават над останалите. Без съмнение, един от добрите примери в тази сфера е райското кътче, което се намира в квартал Кючук Париж, Note di Vino. Именно поради тази причина, най-добрият гид на Пловдив ще ви представи точно този ресторант.

Note di Vino изпъква над останалите по ред причини, а високото качество, което осигурява във всеки един аспект, се доказа на наградите „Най-добър ресторант в България“. Заведението грабна златното отличие в раздела „Класически ресторант“ за 2016-та и е повече от оправдано.

Вкусната и апетитна храна сама по себе си е истинско преживяване за ...

» повече
12 Юни, 2017

В Пловдив вече предлагат здравословно бурито

Всичко се приготвя на място, дори тестото

Разнообразието от вкусове в Пловдив става все по-голямо, а акцентирането върху здравословната и домашно приготвена храна най-накрая достигна и нашите ширини. Това забелязваме и в центъра на Пловдив, на подлеза преди пешеходния мост, където усмихнати ни посрещнаха Милен и Мария, предлагайки свежо бурито. Малкото заведение изцяло се придържа към мексиканския стил и в обзавеждането си, и в кухнята.

Наш репортер посети заведението Viva Zapata, за да провери верни ли са слуховете, за изкушаващата мексиканска храна, които се носят в района. Мястото е мъничко, но можете да откриете всичко, което ви е необходимо. Предлага телешко, пилешко, свинско, вегетарианско бурито и такова с бекон с яйце. Това, което отличава селекцията е фитнес буритото, приготвено с ...

» повече