Актуално

Доживяхме: Правителството уволни служител, ударил журналист

Методиев с микрофона в лявата ръка

Малко след като му наредиха да се извини

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов служителят на „Правителствената информационна служба“ Любомир Методиев е освободен от длъжност

Четири дни след инцидента на могилата Малтепе край Пловдив, при който служител на Министерски съвет удари с метален микрофон журналист, кабинетът реагира. Днес от Правителствената информационна служба разпространиха следното съобщение:

„По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов служителят на „Правителствената информационна служба“ Любомир Методиев е освободен от длъжност. Въпреки че Методиев поднесе публично своето извинение, съобщиха от правителствената пресслужба. „Правителствената информационна служба“ не може да си позволи да бъде обвързвана с този инцидент. Подобно поведение и отношение към представителите на медиите е неприемливо и е в противоречие с принципите на работа на „Правителствената информационна служба“.

Колегата – кореспондент на столични издания от Пловдив, бе ударена от Любомир Методиев на 18 август, защото според думите му „навлязла в личното му пространство“. Всъщност Методиев посегна и удари журналистката пред очите на 20-ина колеги, раздразнен, че всички не се подчиняват на настояването му да слязат вече от могилата.

Дори веднага след удара, питан от журналисти защо е посегнал, Методиев твърдеше, че не я е удрял.

По – късно журналистката бе прегледана в Спешното в Пловдив, където е шинирана и ѝ е предписано обездвижване за период от 20 дни.   

Инцидентът не е забелязан от премиера, но по-късно бе попитан от медиите каква ще бъде неговата реакция на случилото се. Борисов нареди на служителя си незабавно да намери телефона на репортерката и да й се извини.

По-късно тя публикува писменото му извинение в социалните мрежи.

За уволнението на Методив се обявиха неправителствени органзиции, сред които Гражданско сдружение „Майки срещу насилието в Студентски град“, Асоциацията на европейските журналисти в България и други.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина