Актуално

Пускат полет Пловдив-Бурса до няколко месеца

Предстоящото пускане на редовна авиолиния между турския град Бурса и Пловдив ще стане факт до няколко месеца. Това стана ясно след среща на Областните управители на Одрин Гюнай Йоздемир и на Пловдив Здравко Димитров.

Припомнямае, че разговорите за разкриване на линия Бурса-Пловдив бяха възобновени през месец февруари, когато новият консул на Република Турция Хюсеин Ергани, направи първата си официална визита при Димитров. За редовна авиолиния между двата града се заговори от 2012 година, но споразумение още не е постигнато.

Огромен интерес към осъществяването на линията Бурса-Пловдив продължава да се поддържа през всички тези години и темата се повдига непрекъснато. Бурса е един близо тримилионен град, но заедно с околните населени места става над 7 милиона. Според данните 350 000 са само изселниците с български произход.

През 2014-а година община Бурса създава своя авиокомпания с няколко международни и няколко вътрешни линии, като още тогава декларира, че една от международните ще е именно до Пловдив.

Срещата в Областна администрация – Пловдив се е провела  в средата на месец юни, на нея са били обсъдени и други съвместни проекти, които могат да бъдат реализиране в близко бъдеще.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина