Под небето

7807 бебета родени в Селена за 7 години

Клиниката празнува рожден ден на 5 декември с нова сграда

Image title
Image title
Най-голямата акушеро-гинекологична клиника в Южна България- Селена навършва първите си седем години на 5 декември. От основаването си през 2006 година до днес в клиниката са родени 7 807 бебета, близо 50 000 пациента са прегледани и лекувани. На седмата година от откриването си болницата разкрива нова сграда на 6 етажа на площ 4 200 кв. м., в която се откриват 10 специализирани акушеро-гинекологични кабинети и консултативни кабинети – урология, ендокринология, дерматология, фетална медицина. В момента в Селена работят 150 души, от които 35 лекари и 80 акушерки. Лекарите са специализирали във водещи европейски клиники.

В болницата съществуват няколко отделения – родилно, гинекологично, неонатология, реанимация, ин витро клиника, лабораторен блок, естетичен дерматологичен център. Селена разполага с най-модерната апаратура в областта на асистираните репродуктивни технологии, ултразвуковата диагностика, лапароскопска хирургия, лазерни операции.

За седемгодишния си период на съществуване АГ Селена въвежда и прилага най-новите методи за повишаване успеваемостта при ин витро процедури. Индивидуалният подход към всеки пациент и възможностите за прецизна и бърза диагностика са гаранцията за успеваемост над 50 %. В клиниката, в рамките на 30 дни, се извършват всички възможни изследвания за установяване причината за стерилитета, както и се подготвя двойката за съответните процедури. Специалистите работят  в тясно сътрудничество с най-известните световни ин витро центрове. В клиниката по ин витро се извършва ин витро оплождане, ICSI, TESE, PESA, асистиран хетчинг с лазер, предимплантационна генетична диагностика, съхранение на сперматозоиди, яйцеклетки и ембриони.
 
Неонатологичното отделение разполага с 12 кувьоза за рискови новородени деца, дрегер, 2 термолегла, 7 респиратора за провеждане на апаратна вентилация, транспортен кувьоз с респиратор. В отделението се провежда съвременна диагностика, лечение и профилактика на новородените.

Пренаталната диагностика е изключително важен фактор за установяване на генетични и структурни аномалии на плода. Болницата разполага с най-добрия ултразвуков апарат на General Electric и специалисти по фетална медицина. Прилагат се всички диагностични методи като ранен скрининг за Даун синдром /включително на близнаци/, фетална морфология, фетална ехокардиография, инвазивна диагностика – хорионбиопсия, амниоцентеза, селективна ембрионална редукция.

„Училище за родители Селена“ е мястото, където бъдещите майки и татковци могат да получат безплатно информация от специалисти на клиниката по всички въпроси, свързани  с бременността, раждането и първите грижи за новороденото.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина