Подтепето

ПОД НОЖА

23 Ноев, 2017

Надзирателите в Пловдив искат още колеги и по-добри условия на труд

Мирните протести ще прераснат в други, ако не ни обърнат внимание, заявиха синдикалните лидери

Униформените за пръв път поискаха и увеличение на заплащането

Почти целият състав на надзирателите от Пловдивския затвор излезе на мирен протест тази сутрин пред сградата на мястото за лишаване от свобода. Близо  50 надзиратели и служители на изправителната институция протестираха срещу условията на труд и заплащане, при които работят. От професионалните организации на надзирателите обявиха няколко основни искания, които са изпратили до председателя на НС и ресорното министерство.

Увеличаване на щата на надзирателите, тъй като са малко и работят на ръба на санитарния минимум. Служителите поискаха увеличение на заплатите им с 20%, като подобна претенция се обявява за първи път. Досега при недоволствата си надзирателите са ...

» повече
22 Ноев, 2017

Край на шумните цигански сватби на улицата

Валери Симеонов обяснява на благодарни жители на Шекера как ще спре шума от циганските сватби

 

Мерките ще разтресат държавата, заяви Валери Симеонов в Шекера

Вицето нарече кмета на „Северен“ Кърк Дъглас

Таня Грозданова

Държавата ще се разтресе от новите мерки, с които ще бъде сложен край на циганските сватби на открито. Това обяви пред инициативен комитет от жители на Шекер махала в Пловдив вицепремиерът Валери Симеонов. Той дойде да инспектира ремонта на приемната на Трето районно управление на ОД на МВР, която ще възстанови работата си след 5-годишно прекъсване в квартала.

„Нов закон за шума ще сложи край на тези шумни оргии, от които страда не само Пловдив, а и цяла България. Проектът сега се завършва със съгласуване на няколко  ведомства и юристи от няколко министерства. Искаме да го завършим и тогава ще го видите ...

» повече
22 Ноев, 2017

Бутат павилионите зад пощата в петък

Магазинът за сувенири остана последният мохикан от търговските обекти там

Има поредна обявена дата за премахване на магазините зад Централна поща, видя репотер на Под тепето. Обявата е залепена в понеделник и уведомява собствениците, че на 24 ноември магазините им ще бъдат премахнати. 

През юли 2016-а година от Община Пловдив обявиха, че павилионите трябва да изчезнат, заради предстоящата реализация на проекта за обновяване на площад „Централен“, а многобройните собственици на имота поведоха битка против решението. Електроснабдяването на магазините в северната част на пл. „Централен” бе прекъснато на 16 април 2017-а година. Тогава започна и изнасянето на наемателите. Собствениците на имота, върху който са изградени преместваемите съоръжения имаха няколко протеста и обжалваха заповедта на кмета. 

Според Общината, премахването на павилионите се прави с цел разкриване на връзката между Форума, Одеона и ...

» повече
21 Ноев, 2017

Докарахме туристите до летището, а не можем да ги извозим до Пловдив

Има проблем с наземната свързаност

Никой не спира „копърките“ на аеропорта

Преди седмица монтирали 3 табели с телефони на лицензирани таксиметрови превозвачи  

Достъпът на таксита до летище Пловдив е като достъпът за всеки друг автомобил, това заяви пред репортер на Под тепето директорът на аеропорта Васил Щърбанов, потърсен за коментар.

Припомняме, че туристи се обърнаха към редакцията ни със сигнал, че въпреки увеличените маршрути на нискотарифния превозвач Райънеър до летище Пловдив, от там няма с какво гостите на града да се придвижат до него. Отпред ги причакват „копърки“, а шофьорите, освен че съдират кожата на току що пристигналия у нас турист, дори не говорят английски език.  

От разговора с директор Щърбанов стана ясно, че проблемът с такситата е горе-долу от ...

» повече
20 Ноев, 2017

Турист: Летище Пловдив, липсва ви свързаност и други работи

Супер е да има нови линии, но трябва да се поработи доста и по наземните услуги

На аеропорта  има само преминаващи „копърки“ и никой на говори английски

Туристи привличаме от цял свят, но не заради местното летище, а въпреки него. Това твърдят нашенци, които периодично пътуват по света.

Дано най-после успешен инвеститор да стъпи на аеропорта до Крумово, защото само с нови маршрути не става. Трябват и наземни услуги, възмущават се туристи.

Вижте поредния сигнал, който поучихме по темата „С Райънеър до летище Пловдив – добре! А от там с какво?!“.

Първи тест на новата линия. Респект за пилота на Райънеър, който ни приземи на втория опит, заради адска мъгла. Но иначе Летище Пловдив е тотален хаос. Никой не говори английски ...

» повече
20 Ноев, 2017

Капана плаче за дърво (СНИМКИ)

Поредно падна възнак под резачките на ул. „Георги Бенковски“

Ако общината действа толкова бързо при рязане на дървета без да има заявление от гражданите, защо не действа с тази бързина и по повод на техните заявления, питат търговци от улицата

Таня Грозданова

Улица „Георги Бенковски“ в квартал „Капана“ тъгува от петък. Тъгува, защото е с дърво по-малко. Ако не вярвате, питайте хората, които го отрязаха. Те видяха как работещите и живеещите в тупика след ул.“Алцеко“ плакаха със сълзи за дървото.

Служителите на ОП „Градини и паркове“ не спряха близо 4 часа да обясняват на всеки, който ги попита „Защо“, че имат заповед дървото да бъде отрязано и тя е подписана от кмета, въпреки, че не знаеха кой точно кмет ...

» повече
18 Ноев, 2017

Вегани пак вилняха из Пловдив

Магазини за месо в различни части на града осъмнаха с „кървави“ надписи

С огромни червени надписи „Убийци“ и „Жестоки убийци“ намериха служители и собственици  на магазини за месо в Пловдив тази сутрин. Мощната акция на ултра веганите е обхванала месарници в центъра и крайните квартали.

На снимките виждате магазин на кръстовището на ул.“Богомил“ и „Петко Д. Петков“ в район „Централен“. За същите надписи съобщиха и жители на квартал „Коматево“ на фирмения магазин на производителя Попов. Месарските обекти, освен надраскани са и залети с „кървава“ боя.

Акцията е ударила и обект за яйца на едро, където е обяснено, че "Яйцата са жестокост".  

Почеркът от сегашната акция е близък с този от 9 октомври, когато трите барбекюта в парк Лаута бяха ...

» повече
17 Ноев, 2017

Зебра пред училище в Пловдив е запазено паркомясто за скъпи коли

Пореден автомобил със специален номер паркира на зебрата пред училище „Петър Берон“

Таня Грозданова

Избелялата пешеходна пътека тип “зебра“ пред входа на Основно училище „Д-р Петър Берон“ в центъра на Пловдив по неписан закон е място за паркиране на скъпи автомобили с лесни регистрационни табели. Знаят го всички в квартала, живеещи и работещи на ул.“Ген.Данаил Нокилаев“.   

Това не е дежавю, това не са наглеци, това просто са „хора“, които се възползват от спането на оторизираните да въвеждат ред по улиците и от факта, че един ден на будните граждани ще им писне да съобщават за нарушенията, а никой да не предприема насрещни мерки.

Екипът на Под тепето ще продължи да публикува вашите снимки от там в очакване на ...

» повече
14 Ноев, 2017

Издателите на „Дневник” и „Капитал” алармираха, че очакват нова институционална атака

Издателите на „Дневник” и „Капитал” излязоха с отворена позиция, с която алармират, че са в очакване на нова институционална атака срещу  "Икономедия". От медийната група съобщават, че според техни правителствени и парламентарни източници, се подготвя натиск чрез Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ).
"Според информацията през последните месеци върху КОНПИ е оказван системен натиск да започне производство спрямо Иво Прокопиев, Галя Прокопиева и семейството им. А доклад по темата е включен в дневния ред на заседанието на комисията за утре, сряда. Това ще даде основание да бъде поискан запор на активи, в това число на "Икономедиа", фирмата - издател на "Капитал" и "Дневник", в която Иво Прокопиев има мажоритарен дял. Като издатели не можем да гарантираме, че щетите от ...

» повече
14 Ноев, 2017

Само 1/3 от собствениците на кучета в Кършияка са си платили таксата

Близо 200 от тях са „пропуснали“ да заплатят задължението си 

При проверка в "Електронния регистър за домашни кучета в Пловдив", се установи, че над 300 са собствениците на домашни кучета, отглеждани на територията на район “Северен”, които са неизрядни по отношение пререгистрацията на своя любимец. Близо 200 от тях са пропуснали да заплатят  годишната "такса куче", която е задължителна съгласно разпоредбата на чл.116 от Закона за местни данъци и такси.
Припомняме, че размерът на "такса куче" за Пловдив е 30.00 лв. Липсата на документ, доказващ годишната пререгистрация на кучето, може да доведе до глоба за собственика /200 лв./, в случай че при разходка  в парка или междублоковото пространство, се натъкнете на проверка от служителите на Общинска охрана или ...

» повече