Подтепето

ПОД НОЖА

29 Юни, 2017

Няма нито едно новозасадено дърво в зоната с поголовната сеч на тополи

Поречието на Марица се оголи като лунен пейзаж

И днес продължава поголовната сеч на тополи край Марица, в зоната между мостовете на Герджика и УХТ по южното корито на реката. Три големи дървата бяха повалени от ударните екипи на ОП „Градини и паркове” още до обяд. Каваците се режат на трупи още на брега, товарят се и се изнасят в неизвестна посока. Десетки наши читатели коментират, че ситуацията изглежда като дърводобив в градски условия. Масовата сеч на тополите е политика на общината. По думите на директора на „Градини и паркове” дърветата са с изтекъл жизнен цикъл и предизвикват алергии у много пловдивчани.

Проблемът обаче е, че в зоната на отрязаните десетина тополи в последните две дни няма нито едно новозасадено дърво. Пространството се оголва тотално и заприличва на лунен пейзаж. Зеленина вече няма, сянка също.  

 • 29 Юни, 2017 | Иван
  Вземете измислете как да махнете циганите от главната не му режете дървета, че морбили има и какво ли не
 • 29 Юни, 2017 | Агушев
  Ей, Вие държите ли да бъдете обективни и четени? С такива платени анонимки само ще загубите! Харесвах Ви! За два дена паднахте в очите ми. При още една подобна, долнопробна, платена анонимка ще ви блокирам!
 • 29 Юни, 2017 | Схемата е ясна от години
  Сега ше боднат едни клечки за зъби, дето след 30 години може и да ни огрее сянката...
 • 29 Юни, 2017 | ъъъ ама чакай чакай ся
  баси кенефа е станал, много гротескно уродливо се е поучило, харесва ли им на секачите на Пловдив??!!
 • 29 Юни, 2017 | Роси
  Това абсолютно не е вярно! Пред УХТ е пълно с новозаседени дръвчето и то преди да удрежат опасните тополи. Проверявайте се информацията, това вашето не е журналистика....
Още от рубриката "ПОД НОЖА"

Подобни новини

29 Юни, 2017

Топлят разсадника на „Градини и паркове“ с тополите след масовата сеч

Не се очаква изсичането на черниците в града

След масовото изсичане на тополи по поречието на река Марица, което се случи днес, наш репортер се свърза отново с директора на ОП „Градини и паркове“, за да потърси информация какво се случва с дървения материал, който бива извозван от там. Директорът на предприятието Стоян Алексиев заяви, че дървеният материал първо се заприходява към общинското предприятие. След това се извозва към разсадника на дружеството, за да се ползва на по-късен етап за отопление на други растителни видове, които се отглеждат там.

По темата, разтревожен читател изпрати запитване до нас дали се предвижда изсичането и на черниците в Пловдив, тъй като се носели подобни слухове из вековните улици. Отговорът е не. „Черниците няма ...

» повече