Подтепето

ГРАДЪТ

16 Апр, 2018

ОП “Градини и паркове“: Не сме рязали чинари по бул.“Руски“

Оглед на общинските озеленители показал, че дърветата ще се възстановят

Видът на грозно орязаните големи чинари на булевард Руски предизвика вълна от негативни реакции сред пловдивчани. Сигналът за отсечените през средата дървета дойде в почивната неделя. На снимките ясно се вижда как два от близо стогодишните чинари по булеварда, които се намират в алеята по средата близо до кръстовището с "Гладстон", са отрязани до средата, а наоколо се валят отрязани трупи.

Пред Под тепето от Общинското предприятие „Градини и паркове“ заявиха, че техни служители не са извършвали никаква сеч по булевард Руски. Според информация, подадена от общинските озеленители, чинарите са отсечени от Пожарната и то по спешност, тъй като са били създавали опасност от нанасяне на щети на сградите в близост. Окастрянето е с цел да се намали тежестта им и да се предотвратят аварии, спрямо сградите, обясниха от ОП-то.

Оглед на общинските озеленители показал, че дърветата ще се възстановят, коментираха от „Градини и паркове“.  

Репортер на Под тепето веднага се свърза с говорителя на пожарната за потвърждение на информацията.

Очакваме официален отговор от там във втроник.

 • 17 Апр, 2018 | Пламен Кочев
  Всички ревнаха - пожарната режела превантивно! А ако голям клон беше паднал и убил хора, смачкал автомобил? Познайте какво щяха да напишат в коментарите. Може би дори същите тези хора тук. Дърветата не са сто годишни - Руски е залесяван поне три пъти от Освобождението насам. Чинар на сто години е много голяма опасност - той е крехък и се чупи лесно под тежестта си. Ама кой да знае - веднага "негодници и лъжци", щото най-лесно!
 • 17 Апр, 2018 | realist
  Njama li svideteli i ochevidzi???? Tam naokolo zhivejat dostatachno grazhdani! V nedelni dni se razhat darveta, unishtozhavat se skladove, prez pochivnite dni njakoi mnogo usardno rabotjat za novata vizija na Plovdiv... Kade e prokuraturata?????
 • 17 Апр, 2018 | Пловдивчанин
  Негодници и лъжци!
 • 16 Апр, 2018 | Бай Спиро
  Ок бе.... Зелените де са??? Има ли становище по въпроса..... Как е застрашен живота на гражданите? Има много по опасни дървета в Пловдив!!! Що не ги режат? Примери бол!
 • 16 Апр, 2018 | 1984
  Е не.... Нема такава държава.... Сега прехвърли ха топката... Пожарната реже само в краен случай при бедствия и аварии, а не превантивно. Има ли преписка по случая?
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

21 Май, 2018

Режат клони по централен булевард

Подготвят го за подмяна на уличното осветление

От понеделник - 21.05.2018 г.,  район „Централен“ съвместно с ОП „Градини и паркове” започва работа по оформяне короните на дърветата и премахване на сухи клони по бул. „Цар Борис III Обединител“. Дейността се извършва с цел подмяна на уличното осветление в района. Георги Стаменов и екипът му благодарят предварително за разбирането.

» повече
17 Апр, 2018

От Община Пловдив извикали по спешност Пожарната да реже чинар на Руски

Паднали два в присъствието на общинска полиция, представител на общината и с тяхно разрешение и преценка

„В петък - 13 април 2018-а година, в 20:00 часа, постъпва сигнал, подаден от дежурния по Община, че дърво на бул. „Руски“ е опасно наклонено и и се търси наше съдействие, за премахване на опасността, която то създава към този момент.“ Това се казва в официалния отговор от Регионалната дирекция на Пожарна безопасност и защита на населението в Пловдив, който Под тепето получи по случая с отсечените чинари от този уикенд.

Припомняме ви, че след читателския сигнал в неделя от началото на новата работна седмица потърсихме за коментар общинските озеленители. Техният отговор бе, че нямат пръст в тази работа.

Е, явно не са участвали ...

» повече
15 Апр, 2018

Сеч през средата на вековни чинари по Руски

Стволовете на отрязаните дървета видимо са здрави

Няколко от над стогодишните чинари по бул. "Руски" бяха изсечени тази сутрин през средата. В участъка срещу Бунарджика близо до кръстовището с "Гладстон" са отрязани до средата няколко от символите на град Пловдив. Дърветата са част и от защитена паркова територия по закона за културното наследство. Най-видими са пораженията по две дървета с големи стволове, чиито отрязани трупи изглеждат напълно здрави.

В началото на деня трупите бяха разхвърляни по самото пътно платно. Отсечката по бул. "Руски" бе без движение в последните няколко дни, но от днес там вече се движат автомобили, включително по необезопасената част с изоставения огромен дървен материал от извършителите на сечта. Към ранния следобед те вече бяха прибрани в зелените ...

» повече