Подтепето

разследване

23 Юли, 2018

Проверяват от къде са паветата във вилата в Марково

Общината се е самосезирала от медиите

Таня Грозданова

В момента се извършва проверка за произхода на паветата, които ви показахме, снимани от наш читател, в частен имот във вилната зона на Марково. Общината е стартирала проверка по случая, сезирана от медиите. „Проучваме този сигнал в момента. Работим по него. Естествено, ако се докаже, че е така, този материал ще трябва да се върне на общината,“ това коментира кметът Иван Тотев в отговор на журналистически въпрос на Под тепето.

Кметът разясни, че по принцип договореностите на Община Пловдив с изпълнителите на всички ремонти, не само Щрабаг, са със строга отчетност за паважа. „Има договор с изпълнителите на булеварди всичко, което е негодно, да бъде изхвърляно на строителни депа. Всичко което може да бъде повторно използвано трябва да бъде върнато на Община Пловдив и това се случва,“ заяви Тотев.  

Според него, освен в ОП-то и във всички фирми, които в момента изпълняват ремонти на територията на Пловдив, се съхраняват павета. Отчетът се води на тонаж, не на бройки, по кантарни разписки. На уточняващ въпрос „къде са тези депа“ кметът отговори така: „Става въпрос за много строителни обекти и за много места. Включително паветата от бул. „Марица-юг“ ще ги ползваме там на много места във вътрешнокварталните улици. Защо да местим и складираме павета от едно на друго място, като ще ги ползваме на 50 метра от там?!“

Кметът заяви, че от инженерите на общината могат се получат данни къде колко павета са складирани, както и всяка една от фирмите изпълнителки също можела да предостави такава информация.

Накрая Тотев се обърна към медиите за съдействие по случая с паветата в Марково.

Очаквайте продължение по темата.

  • 28 Юли, 2018 | перо
    защо не направите разследване къде е убиеца д-р Иван Димитров този гнусен лъжец и манипулатор
Още от рубриката "разследване"

Подобни новини

20 Юли, 2018

Купчини с павета и каменни бордюри изсипани в двора на новостроящ се палат край Марково

Откъде са се взели тези хиляди каменни блокове в частен терен, пита читател на Под тепето

Къде отиват паветата на Пловдив? Този въпрос задават много граждани, а напоследък  и политици от опозицията в Пловдив. „Май паветата отиват по частни парцели на богати хора!”, пише ни наш читател, натъкнал се днес на интересна гледка преди табелата на Марково, по обходния път към пловдивския Бевърли Хилс.  Той ни сигнализира за няколко гигантски купчини с павета и гранитни бордюри, стоварени в двора на новостроящ се палат. „Ако тези павета не са купени, значи са подарени. Въпросът е кой продава или подарява паваж и дали някой ще направи проверка откъде са се взели тези каменни блокове в частен имот при положение, че би следвало ...

» повече
11 Юли, 2018

Искат пълна ревизия на паветата на град Пловдив

Къде са извадените паветата, пита съветник кмета

Иван Петков предоставя интересна статистика - в един квадратен метър има между 150 до 200 павета, а общата площ на сменена паважна настилка е над 200 000 кв. м.

Пълна ревизия на пловдивските павета ще се наложи да направят от Община Пловдив, за да дадат отговори на въпросите, поставени от общински съветник социалист Иван Петков. Той е внесъл питане до кмета Иван Тотев, с което настоява да се изнесе точен списък на улиците със сменена пътна настилка от паваж с асфалт с подробни данни за дължина, широчина и площ в квадратни метри в периода 2012 – 2018 година.   

Самият Петков дава пример с изтръгнати павета, заменени с асфалт по: ул. „Петко Д. Петков“, ул. „Богомил ...

» повече