Подтепето

Най-нови Най-коментирани Най-четени

темида

20 Апр, 2018

Полицейският рекет в Раковски изскочил след ареста на полицаите Стефан Модев и Петър Атанасов през юни 2017-а

Съвместните действия на прокуратурата, разследващите и Вътрешна сигурност продължили 10 месеца преди да се стигне до задържането на шефа на РПУ-то и двамата полицаи

Касае се за случай на корупция - грубо, тежко криминално престъпление, с тези думи откри нарочния брифинг на Окръжна прокуратура – Пловдив прокурор Румен Попов, които оповести данни по случая от четвъртък, когато трима души, сред които и началникът на Районното управление на МВР в Раковски, бяха задържани.

Попов припомни, че миналата година през месец юни 2017-а бяха задържани полицаите Стефан Модев и Петър Атанасов по обвинение във въоръжен грабеж на няколко мастърбокса цигари без бандерол. По време на това разследване са установени още два грабежа по сходен начин.

Установени са двамата пострадали търговци, които са дали показания ...

» повече
19 Апр, 2018

Родителите на Габриела за постъпката й: Грешка! Глупост!

Тя е много добро дете, каза баща й Здравко Медаров

Трябва да се учи да отговаря за това, което прави, подчерта майка й

Здравко Медаров20 хиляди лева ще трябва да намерят родителите на пуснатата на свобода срещу парична гаранция днес Габриела Медарова. Бащата на 20-годишното момиче- Здравко Медаров настръхна след определението на прокурора, че дъщеря му е лице с висока степен на обществена опасност. Тя е много добро дете. Много добро. Това, което е направила е грешка, глупост. Това е, каза след заседанието Здравко Медаров.

Като глупост и грешка определи постъпката на дъщеря си и майката на Габриела. Тя категорично заяви, че е отказала да поеме отговорност за деянието й, тъй като е отговорен родител. Трябва да се учи да отговаря ...

» повече
19 Апр, 2018

Прокуратурата иска арест за танцьорката, която помля 10 коли в Кючука

Тя призна вината си и благодари на Господ, че няма жертви

Прокуратурата в Пловдив поиска арест за тьоцьорката, която пияна и дрогирана, помля 10 коли в Кючук Париж преди дни. В хода на разследването е установено, че на 15 април, около 6 часа сутринта, 20-годишната Габриела Медарова управлявала джип „БМB Х-5“, по улица „Македония“. Обвиняемата е правоспособен водач на моторно превозно средство, със стаж две години.  Преди да се качи на моторното превозно средство тя употребила алкохол и марихуана.

"Много съжалявам! Благодаря на Господ, че нямаше пострадали. Искам при семейството си, много, много ми е тежко," това бяха думите на младата жена пред съда днес в Пловдив, където се гледаше мярката ѝ за неотклонение. 

Съдът постанови Медарова да чака разглеждането ...

» повече
18 Апр, 2018

Над 2200 дела са разгледани от Апелативен съд – Пловдив през 2017 г.

Повечето от тях приключват в 3-месечен срок

Съдиите от Пловдивския апелативен район са сред най-натоварените в страната. Въпреки това почти 90 на сто от делата приключват в 3-месечен срок и същият процент се потвърждават от Върховния касационен съд. Две-трети от постъпилите дела са граждански, търговски и фирмени. Образуваните наказателни дела през изминалата година са над 700.

Тези данни бяха изнесени от Магдалина Иванова – председател на Апелативен съд – Пловдив, в отчетния й доклад за 2017 г. по време на общо събрание на съдиите, което съвпадна и с 20-годишния юбилей от възстановяването на съда. Тя посочи, че въпреки че магистратите са сред най-натоварените в страната, това не се е отразило на качественото правораздаване.

Апелативен съд – Пловдив е сред най-натоварените съдилища в страната ...

» повече
18 Апр, 2018

Ученици от Националната търговска гимназия съдиха обвинен в убийство

Ученици от Националната търговска гимназия – Пловдив, от  ХI „в“, гостуваха на Апелативния съд по повод 20-годишния юбилей от възстановяването му. За малко повече от час емблематичната зала №1, в която се провеждат знакови съдебни дела, се превърна в класна стая за учениците.

За първи път в четиригодишната история на инициативата „Час на класа. Съдът отблизо“ учениците сами трябваше да избират върху какъв казус да бъде възстановката на съдебния процес. Те решиха да разиграят реален случай за убийство, разглеждан от пловдивските съдии. До тежкия инцидент се стига след ожесточен спор между двама младежи на пейка в парка, който приключва със смъртоносни удари с нож.  Извършителят е арестуван по описанието на жертвата пред полицията. Учениците се включиха в разпознаване на „нападателя“. След ...

» повече
16 Апр, 2018

Обвиниха в три престъпления 20-годишната Габриела, смачкала 10 коли в Кючук Париж

Дрегерът установил наличие на 1,38 промила алкохол в кръвта й и употреба на марихуана
 
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняема 20-годишната Габриела Медарова за автомобилното меле пред жилищен комплекс Оазис в Кючук Париж. Тя е обвинена в три престъпления - за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол, както и на наркотични вещества и за причиняване по непредпазливост на значителни имуществени вреди при управление на моторно превозно средство. В хода на разследването е установено, че на 15 април, около 6 часа сутринта, Габриела Медарова управлявала джип „БМB Х-5“, по улица „Македония“.

Обвиняемата е правоспособен водач на моторно превозно средство, със стаж две години.  Преди да се качи на моторното превозно средство тя употребила алкохол и марихуана. При движение по ...

» повече
16 Апр, 2018

Съдът отваря врати за гимназистите в Деня на българската конституция и юриста

Тази година се навършват 20 години от възстановяването на Апелативен съд – Пловдив, което прави празника двоен

Ден на отворените врати ще се проведе на 16.04.2018 г., понеделник, в зала №1 на Апелативен съд – Пловдив. Инициативата се осъществява от Апелативен, Окръжен и Районен съд – Пловдив. Поводът е Денят на българската конституция и юриста и на съдебния служител. На 16 април 1879 г. първото Велико Народно събрание приема Търновската конституция и датата е обявена за професионален празник на българските юристи. Тази година се навършват 20 години от възстановяването на Апелативен съд – Пловдив, което прави празника двоен.

Специални гости на магистратите ще бъдат  ученици от Хуманитарната гимназия  „Св. Св. Кирил и Методий“, както и от Националната търговска гимназия.

Провеждането на Деня ...

» повече
12 Апр, 2018

8 337 лица са осъдени и санкционирани през 2017 г. по актове на прокурорите от зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив

8 337 лица са осъдени и санкционирани през 2017 г. по актове на прокурорите от зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив, която включва шест окръжни прокуратури – Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали и 27 районни прокуратури.  Това сочат данните от годишния отчетен доклад, който вчера бе представен на събрание от Иван Даскалов, апелативен прокурор на гр. Пловдив.  От доклада става ясно, че през 2017 г. са били внесени  в  съда  общо  7 785  прокурорски  акта,  като оправданите лица са само 1,4 %. През  2017 г.  прокурорите  от апелативната зона са осъществявали наблюдение - ръководство и надзор, по  38 569 незабавни, бързи и досъдебни производства, образувани по общия ред, като в това число се включват и спрените в предходни години, както и ...

» повече
11 Апр, 2018

Обвиненият в убийството на годеницата си Илиян се отрече от самопризнанията си

Рангелов твърди, че е бит, за да си признае, включително и от бившия шеф на дирекцията в Пловдив

Илиян Рангелов, който е обвинен в убийството на годеницата си 26-годишната Милена Динова днес се отрече от направените самопризнания в съдебната зала. Той заяви, че е обвинен в убийство, което не е извършил, а показанията му са фалшиви.

Припомняме, че на 28 декември 2016 година Куртово Конаре бе разтересно от убийството на красивата Милена. Тя бе открита наръгана на метри от дома, в който живеела с Илиян. Същата вечер отивала на работа за нощна смяна в месарски цех и бързала за среща с колеги, които трябвало да я закарат. Когато момичето закъсняло, мъжете тръгнали да я пресрещнат и я намерили бездиханна, в ...

» повече
11 Апр, 2018

Отново отложиха старта на делото срещу Сотир Янков за източване на хазната

Плеяда от известни пловдивски и столични адвокати защитава част от обвиняемите, други са със служебни такива

Двама от 14-те обвиняеми не се явиха в съдебната зала, не дойде и адвокатът на Янков

Делото, станало известно като „Цитрусовата афера“, отново не можа да стартирана днес в Окръжен съд-Пловдив, където бе насрочено разпоредително заседание

Двама от 14-те обвиняеми по делото за измама в особено големи размери не се явиха на разпоредителното заседание днес. Срещу тях са повдигнати обвинения за престъпления, касаещи източване на ДДС за над 5,5 милиона лева, извършени в различно съучастие или самостоятелно извършени през периода декември 2008 г. до септември 2012 г. Схемата, свързана с внос на цитруси от Гърция, е действала в продължение на четири години като в нея са изполвани фирми – бушони. Янкови и съучастниците им бяха арестувани през 2012-та година, но ...

» повече