Подтепето

темида

16 Авг, 2018

37-годишен спасител на басейн обвинен в блудство с две момиченца

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд – Стара Загора, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 37-годишен мъж с инициали И.И. Той е обвинен в блудство с две деветгодишни момиченца на басейн в града. В мотивите си Апелативният съд приема, че от събраните до момента по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението. Налице е и опасност той да извърши друго престъпление, тъй като работата като спасител на басейн му дава възможност за контакти с малолетни лица.

Апелативният съд прие, че е налице и опасност И.И. да се укрие поради предстоящото му служебно заминаване в чужбина, за което бяха представени доказателства пред въззивната инстанция.

За престъплението ...

» повече
15 Авг, 2018

Иван Евстатиев излиза предсрочно от затвора

С постановлението на съда остатъкът от година и два месеца се заменя с пробационна мярка

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев излиза предсрочно на свобода. Пазарджишкият окръжен съд реши, че осъденият за изнасилване екс градоначалник трябва да бъде освободен от затвора предсрочно. Той излежава 4-годишна присъда, като първоначално бе осъден на 6 г. затвор, но след обжалване тя бе намалена.

С постановлението на съда остатъкът от година и два месеца се заменя с пробационна мярка. Иван Евстатиев ще трябва да се среща един път месечно с пробационен служител.

Присъдата бе за изнасилване на 16-годишна ученичка, за която Евстатиев твърдеше по време на процеса, че тя доброволно се е съгласила. Преди произнасянето на присъдата обвиняемият прекара почти 2 г. в ареста.

» повече
09 Авг, 2018

Арменецът Сергей Харутунян, стрелял по охранител в Кършияка, остава в ареста

По делото е установено, че до сега той е осъждан три пъти

Пловдивският апелативен съд отхвърли жалбата на Сергей Харутунян срещу мярката му за неотклонение „задържане под стража“,  взета от Окръжен съд – Пловдив, и потвърди оставането му в ареста.

Припомняме, че срещу Сергей е повдигнато обвинение за това, че на 29.07.2018 г. в гр. Пловдив, като извършител, е  направил опит умишлено да умъртви  А. К., като изпълнителното деяние е довършено, но не са настъпили предвидените от закона и желани от дейците обществено опасни последици и деянието е извършено предумишлено – престъпление по чл. 116 ал.1 т. 9 вр. чл. 115 вр. чл. 18 ал.1 вр. чл. 20 ал.2 от НК.

Харутунян е роден през 1990 година ...

» повече
02 Авг, 2018

Стрелбата срещу охранител в Кършиака - отмъщение заради побой през април (Обновена)

Единият от задържаните е осъждан 28-годишен арменец

Сергей Харутунян, един от обвинените за стрелбата в Кършиака по охранител преди няколко дни, бе докаран в съда днес. Очаква се срещу него да започне дело по обвинение в опит за предумишлено убийство. Днес по обяд съдът трябва да реши дали той да остане за постоянно в ареста.

Харутунян е роден през 1990 година в Ереван и е със средно образование. Осъждан е. Говори български език, но с акцент. По думите му работи, но без трудов договор. Защитникът му адв. Делчо Джубелиев заяви, че причината за случката е, че съучастникът на Сергей - Артур Осипян е бил пребит през април, което е поводът за конфликта.

Срещу Сергей е повдигнато обвинение за това, че на ...

» повече
01 Авг, 2018

Габриела Медарова излиза от ареста срещу гаранция от 5 000 лева

Парите вече са внесени

Студентката най-после се усмихна, след като чу решението на съда и този път пусна сълза от радост    

Районен съд – Пловдив измени взетата спрямо подсъдимата Габриела Медарова мярка за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека такава, а именно „парична гаранция“ в размер на 5000 лева.

Адвокатът на 22-годишната пловдивчанка жалеше заради отдавна изтекъл срокът за задържане по досъдебното производство.

Добър съм с математиката и според мен този срок изтече на 14 юли, заяви в залата Орлин Търновалийски. На въпрос на съдията ще иска ли отвод на състава или представителя на обвинението, той отвърна, че има правно основание за това, но няма да го направи заради забавянето и иска делото да започне.

В залата стана ясно още, че ...

» повече
01 Авг, 2018

Освободиха от ареста студентката Габриела, ударила 10 коли

Срещу нея са повдигнати общо 4 обвинения

Студентката Габриела Медарова, която удари 10 паркирани автомобила с управлявана от нея кола, бе освободена от ареста днес след обжалване на мярката "задържане под стража". Срещу нея са повдигнати общо 4 обвинения, за шофиране в нетрезво състояние, след употреба на канабис, за нанесени значителни материални щети, както и, че няколко дни след автомобилния инцидент е нанесла лека телесна повреда на друг човек.

Днес тя обжалва мярката "задържане под стража" в присъствието на своя адвокат Орлин Търновалийски и майка си Теодора. Съдът реши, че може да бъде наложена по-лека мярка.

Очаквайте подробности!

» повече
01 Авг, 2018

Габриела: Съжалявам! Осъзнах грешката си и научих урока! (ВИДЕО)

Младата жена се чувствала "уникално" в ареста

Злополучната шофьорка обжалва задържането под стража

Блъсналата с автомобила си 10 други коли студентка Габриела Медарова обжалва днес пред съда ареста си. Тя застана пред съда със своя адвокат Орлин Търновалийски и майка си - Теодора, която също е неин защитник.

Изтече двумесечният срок за задържане под стража при досъдебното производство още през втората десетдневка на юли, а делото за обжалване се гледа едва днес. "Обяснението ми е, че целта на Прокуратурата бе Габриела да остане зад решетките няколко месеца, тъй като тя се призна за виновна. Единственият законен ход в случая е тя за бъде пусната от ареста и обвинителният акт да бъде върнат на прокуратурата", заяви адв. Орлин Търновалийски.

Днес младата дама ...

» повече
01 Авг, 2018

Габриела Медарова обжалва ареста си два дни преди разпоредително заседание по делото

Срещу младата жена са повдигнати 4 обвинения

Районен съд – Пловдив ще разгледа жалбата на защитата на Габриела Медарова за изменение на мярката й за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека по реда на чл. 270 от НПК.

В настоящия момент делото е с внесен обвинителен акт.  Срещу младата жена са повдигнати 4 обвинения.

Тя ще отговаря за това, че на 15.04.2018 г. в гр. Пловдив е управлявала моторно превозно средство – лек автомобил марка „БМВ Х5“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,38 на хиляда – престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК, както и  след употреба на наркотични вещества – канабис – престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК ...

» повече
31 Юли, 2018

Прокуратурата потвърди: Двама са в ареста за стрелбата по охранител в Кършияка

снимка: marica

Повдигнати са им обвинения за опит за предумишлено убийство, наказанието е 20 години или доживотен затвор

Задържаните са криминално проявени и са действали в период, в който са били в изпитателен срок

Двама души са задържани с прокуроско постановление по случая с ранения охранител в пловдивския район "Северен", който бе прострелян в краката, прибирайки се от работа в неделя сутринта. Разследването е в активна фаза, като са извършени огледи, разпитани са свидетели, назначени са експертизи, съобщиха от Пловдивската окръжна прокуратура. До момента е установено, че става дума за умишлено престъпление, което е подготвяно отдавна. Вижте подробностите:

"След постъпване на 29.07.2018 г. на сигнал за стрелба с пострадал в кв. Кършияка в гр. Пловдив, под ръководството на Окръжна прокуратура ...

» повече
23 Юли, 2018

Повдигнаха обвинение на 55-годишната жена, подала сигнал за бомба на Hills of rock

Наказанието е до две години затвор

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава бързо производство за подаване на невярно повикване за тревога – сигнал за поставено взривно устройство – престъпление по чл. 326 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 22 юли 2018 г., в 18,49 часа, на тел. 112 е бил подаден анонимен неверен сигнал за поставено взривно устройство в района на Гребната база в гр. Пловдив. Незабавно е била извършена проверка в района от служители на МВР, като е установено, че сигналът е бил фалшив.

От извършените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че на дежурния телефон се обадила 55-годишната Д.З., която е задържана за срок от 24 часа по Закона за МВР. Бързото производство ще приключи в законния срок. Предвиденото от закона наказание, за ...

» повече