Подтепето

Най-нови Най-коментирани Най-четени

темида

16 Апр, 2018

Обвиниха в три престъпления 20-годишната Габриела, смачкала 10 коли в Кючук Париж

Дрегерът установил наличие на 1,38 промила алкохол в кръвта й и употреба на марихуана
 
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняема 20-годишната Габриела Медарова за автомобилното меле пред жилищен комплекс Оазис в Кючук Париж. Тя е обвинена в три престъпления - за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол, както и на наркотични вещества и за причиняване по непредпазливост на значителни имуществени вреди при управление на моторно превозно средство. В хода на разследването е установено, че на 15 април, около 6 часа сутринта, Габриела Медарова управлявала джип „БМB Х-5“, по улица „Македония“.

Обвиняемата е правоспособен водач на моторно превозно средство, със стаж две години.  Преди да се качи на моторното превозно средство тя употребила алкохол и марихуана. При движение по ул. „Македония“, тя загубила управление върху автомобила и причинила щети на други паркирани 10 моторни превозни средства, след което изоставила управлявания от нея автомобил на улицата и се прибрала в дома си. След извършена проверка с техническо средство „Алкотест Дрегер“ било установено наличие на 1,38 промила алкохол в кръвта й, както и наличие на употребени наркотични вещества – марихуана, съобщават от прокуратурата.
 
С постановление на наблюдаващия прокурор, от днес Габриела е задържана за срок от 72 часа. По делото e извършен оглед на местопроизшествие и продължават действията по разследването с разпити на свидетели, назначаване на автотехническа експертиза и др.

За престъпленията по чл. 343б ал. 1 и ал. 3 от НК се предвижда наказание от 1 до 3 години лишаване от свобода, както и глоби, а за престъплението по чл.343 ал.1 буква А от НК наказанието е лишаване от свобода до 1 година или пробация. Разследването по случая продължава.

 

  • 16 Апр, 2018 | 3 ТРИ само, а 10 ДЕСЕТ сблъсъка???
    Като се нахакаш - спираш, не ли? Формалности, оДговорности ... Като се удариш и във ВТОРА кола - щеш не щеш - спираш. Дотук ДВЕ катастрофи, два случая. КАК ОБАЧЕ Г-ЦАТА ПОСТИГА 10 ДЕСЕТ ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ КАЗУСА е въпрос първи; а второ, кой полуграмотен КРИВОсъдия формулира 3 казуса (когато в цивилизования свят броят всичко ПООТДЕЛНО? Сиреч 3 х 10 = ??? сульо?) А и застраховки не им се полагали там...
  • 16 Апр, 2018 | след? след? друг път, но не веднага?
    "...след което изоставила управлявания от нея автомобил на улицата и се прибрала в дома си. След извършена проверка с техническо средство „Алкотест Дрегер“ СЛЕД / СЛЕД = а дали още същата седмица са я проверили, или СЛЕД като е изветряла марихуаната? Как така ша безпокоят г-цата с нацупените устн... пърдом, джукички и стеснителния скромен поглед зад очилото. В рекламата липсва татуировката на лявото рамо, и телефонен номер
  • 16 Апр, 2018 | Какви са тия Х петици
    Мутрите трябва да дават на дамите си само малки закръглени красиви колички. Като Фиат Чинквеченто, Тойота Айго и най-много Мини, но не и онова надутото, дето мяза на джипче. Така и да се блъснат, по-малко ще страдат хората, и да паркират на метър от бордюра, ще можеш да ги заобиколиш.
Още от рубриката "темида"

Подобни новини

19 Апр, 2018

Прокуратурата иска арест за танцьорката, която помля 10 коли в Кючука

Тя призна вината си и благодари на Господ, че няма жертви

Прокуратурата в Пловдив поиска арест за тьоцьорката, която пияна и дрогирана, помля 10 коли в Кючук Париж преди дни. В хода на разследването е установено, че на 15 април, около 6 часа сутринта, 20-годишната Габриела Медарова управлявала джип „БМB Х-5“, по улица „Македония“. Обвиняемата е правоспособен водач на моторно превозно средство, със стаж две години.  Преди да се качи на моторното превозно средство тя употребила алкохол и марихуана.

"Много съжалявам! Благодаря на Господ, че нямаше пострадали. Искам при семейството си, много, много ми е тежко," това бяха думите на младата жена пред съда днес в Пловдив, където се гледаше мярката ѝ за неотклонение. 

Съдът постанови Медарова да чака разглеждането ...

» повече