Подтепето

ГРАДЪТ

14 Сеп, 2018

Доброволци от формирование „Пловдив 112“ участват в международно учение в Турция

Единственото, което знаят е, че има „съборена от земетресение“ сграда и че ще оказват помощ на „пострадалите“ заедно с колеги от 8 държави

В деня на професионалния празник на Пожарната 6 човека от доброволно формирование „Пловдив 112“ заминаха на международно обучение в Турция тази сутрин. Те бяха изпратени от кмета на Пловдив Иван Тотев, който им пожела на добър час и да се представят на ниво.

Аварино-спасителният екип за реакция при земетресение от ДФ „Пловдив 112“ и спасители от Съюза на българските спасители ще вземат участие в международна учебна тренировка на доброволци спасители при разрушения от природно бедствие -  земетресение, което се провежда в град Гьонен от 14 до 16 септември.  Тренировъчното занятие е организирано от Турската спасителна федерация - AKDF (Arama ve Kurtarma Dernekleri Federasyonu) и в него ще участват доброволци от Русия, Китай, Германия, Гърция, Азербейджан, Румъния и България. За да бъде тренировката максимално максимално близка до реалната обстановка при подобно природно бедствие, в учението ще се включат на местно ниво полиция, жандармерия, армията, пожарна, спешна помощ, Турския червен полумесец, община Гьонен и други организации и частни фирми.

Пловдивските доброволци участват за първи път в подобно обучение, като за целта тръгват с пълно оборудване – въжета, дрон, екипировка, трион, носилки, медицинска раница и т.н.. Очакват ги изненади и извънредни ситуации, които ще бъдат симулирани. Единственото, което знаят е, че има „съборена от земетресение“ сграда и че ще оказват помощ на „пострадалите“.

Участието в подобно обучение е от изключително значение, защото доброволците ще обменят опит, знания и умения в оказването на помощ в извънредни ситуации. Членовете на Доброволно формирование „Пловдив 112“ изказаха благодарност на кмета Иван Тотев за оказаната подкрепа от страна на Община Пловдив и за възможността да се включат в това така важно за тях обучение.

Няма направени коментари
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

16 Дек, 2017

Доброволци от 8 общини извадиха кола от Гребния канал в Пловдив (ВИДЕО)

Сценарият се разви като в касов холивудски екшън с щастлив край (ГАЛЕРИЯ)

Най-мащабната демонстрация на доброволни формирования в страната завърши с призив към законотворците: „ВЪРНЕТЕ ДЕЖУРСТВАТА”

Таня Грозданова

Доброволци от формированията на Общините: Пловдив, София, Белово, Вълчедръм, Панагюрище, Кричим, Казанлък и Смолян показаха умения в овладяването на различни кризисни ситуации в най-мащабната съвместна демонстрация организирана до момента в страната. Зрелищното събитие се проведе на Гребната база в Града на тепетата в събота и събра погледите на публиката.

Сценарият се разви като в касов холивудски екшън с happy end. Лошият герой изскочи с грамаден джип от гората, профуча по велоалеята от северната страна на канала и бутна лек автомобил във водата. После продължи с мръсна газ към Хангарите, мачкайки пешеходци, вряза ...

» повече
04 Дек, 2017

Пловдивчанин е номиниран за Доброволец на 2017-а

Иван Христев е пример за млад и активен човек, който развива социално значими каузи

Всеки може да го подкрепи, гласуването приключва в полунощ

Таня Грозданова

Представяме ви Иван Денчев Христев от Доброволно формирование „Пловдив 112“. Той е номиниран за Доброволец на 2017-а в третото издание на Националния конкурс, организиран от Националната асоциация на доброволците в Република България (НАРД).

Иван е ръководител на групата по Първа долекарска помощ на ДФ "Пловдив 112". През изминалата година той организира и проведе повече от 12 специализирани обучения за членове на екипа на формированието и външни участници, разказват колегите му от отряда. Те го определят като харизматичен и ерудиран. Христев е пример за млад и активен човек, със сериозно отношение и желание да развива социално ...

» повече
01 Юни, 2017

ДФ "Пловдив 112" бди над Капана фест (ВИДЕО и СНИМКИ)

Пловдивските доброволци получиха швейцарско оборудване

Доброволно формирование „Отряд 112“ в Пловдив поема долекарската помощ и пожарната охрана на започващия в петък – 2 юни, Капана фест, разбра Под тепето.

Членовете на отряда към Община Пловдив ще осигурят пожарна безопастност и първа долекарска помощ, както и ще се погрижат за предотвратяване или овладяване на извънредни ситуации по време фестивала.

ДФ “Пловдив 112“ бе създадено през 2013 г. с цел реакция при бедствия и аварии. То е съставено от над 70 жени и мъже на различна възраст, професия и образование, но всички те обединени от идеята да помагат. През годините пловдивските доброволци се доказаха в редица акции, като премахване на последици от наводнения, разчистване на затрупани пътища, помощ при горски пожари, издирване и ...

» повече
10 Апр, 2017

Георги Влайков е новият шеф на Доброволното формиравание „Пловдив 112”

Новият ръководител на доброволците Георги Влайков

Сред заместниците му има и дама, а манадатът им е 4-годишен

Доброволното формиравание „Пловдив 112” има избрано ново ръководство, след като 4-годишният манадат  на предходното изтече.

Новият ръководител на доброволците е Георги Влайков. Негови заместници са Росен Спасов, Меглена Трифонова, Красимир Каракашев и Атанас Даков. Всеки един от четиримата има ресор, за който ще отговаря. Отговорностите им са разпределени според специфичните умения на всеки от тях.

Пловдивското доброволно формирование се доказа като едно от най-активните и добре подготвени в страната по отношение на техническо оборудване и възможности за реакция при различни бедствия. Членовете на „Пловдив 112“ са единствените в цяла България, коитo дават 8 часови дежурства в районните служби на Пожарната под тепетата.

Росен Спасов със семейството сиМеглена Трифонова

Новият ръководител Георги Влайков планира да се ...

» повече
30 Ян, 2017

Връчиха наградата Доброволец на годината на Росен Спасов от Пловдив

Нашите момчета от ДФ „Пловдив 112” грабнаха и колективна награда на връчването на отличията „Пожарникар на годината”

Пожарникарите от Хитрино получиха награда за 2016 г.

Росен Спасов от доброволното формирование „Пловдив 112”, който събра най-много  гласове в първото по рода си съревнование на Национална асоциация на доброволците в България и спечели конкурса Доброволец на годината, получи днес наградата си на официална церемония в столицата по време на връчване на отличията Пожарникар на годината.

Спасов се състезаваше с 8 номинирани от цялата страна, като двама бяха от пловдивския отряд, а останалите от София, Кричим, Сатовча, Ценово, Хисаря и Свищов. Колегите му го ценят, защото се е доказал като много ценен кадър за ДФ “Пловдив 112". За 2016 година той е участвал ...

» повече