Подтепето

ГРАДЪТ

13 Авг, 2017

Един път пилони, втори път пилони, трети …

Бившият паркинг до община Пловдив не стана велостоянка, но пък се сдоби с пилони

Два пъти за 10 дни слагаха и махаха пилоните

Преди да ви разкажем тази история ще ви припомним две неща.

Първото е следния виц:  Млад поет през комунизма написал стихотворение и го занесъл за одобрение. Чете служителят: "Аз почуках, тя отвори и така започна любовта..." и коментира:
- Така, много добре, за един млад поет като вас. Засегнали сте любовната тематика, но не сте засегнали трудова тематика.
И върнал поета. Идва поета след известно време пак.
"Аз почуках, тя отвари и така започна любовта. Под прозореца двама работници копаеха канал."
Служителят отново с неголямо одобрение прочел стихотворението и казал:
- Добре, момче, засегнал си любовна тематика, трудова тематика, но я няма партийната тематика.
И върнал поета отново. Връща се поета след време с преработеното стихотворение и чете:
- "Аз почуках, тя отвори и така започна любовта. Под прозореца двама работници с червени потници копаеха канал."
- Добре! - казал служителят - Засегнал си любовна тематика, трудова тематика, партийна тематика, но го няма най-важното: Вярата в утрешния ден.
И отново го върнал. След време поета идва отново и представя стихотворението си:
- "Аз почуках, тя отвори и така започна любовта. Под прозореца двама работници с червени потници копаеха канал. По едно време Киро хвърли лопатата и каза:
- Еб*л съм му майката, и утре е ден!"

На второ място следва да припомним, че на 22 февруари 2016 годината кметът на Пловдив инж. Иван Тотев обяви, че паркирането в града ще става все по-трудно и забрани на себе си и заместниците си да паркират до сградата на Общината. По онова време паркингът, залепен за общинската сграда, от години предизвикваше недоволството на хората, тъй като колите вървяха през пешеходната зона, за да паркират.

Така кметският джип и колите на заместник-кметовете постепено си намериха места около РТВЦ-Пловдив, обозначени със съответните пътни знаци.

По същото това време градоначалникът обяви пред пловдивските медии, че на паркинга до сградата на общината на ул. " Емил де Лавеле" паркоместата ще се заменят с велостоянки, ще могат да спират и мотопеди.

От тогава до днес не се случи превръщането на това пространство в място за велосипеди и мотоциклети, но само в рамките на последните 10 дни там се случиха интересни неща.

В началото на август репортерът ни забеляза група от трима работници да циментира вертикално тръби през няколко метра. На въпроса „какво се случва“ те отвърнаха, че поставят пилони за знамена.  След опониране от наша страна, че пилоните и знамената се намират отляво на фасадата, единият работник, с отявлено чувство за хумор отсече: „Добре де, не са за знамена, за журналистки са. Да танцуват на тях.“

Хубаво, но след 24 часа ново циментираните поставки пилони вече ги нямаше?! Заинтригувани от възможността журналистите да танцува на тях, трябваше да разберем къде и защо изчезнаха пилоните само ден след направата им. Е, оказа се, че същите работници са ги премахнали, защото така им е казано, като причина се е споменало нещо за саниране на стената на сградата.

Дни наред пренаредените върху дупките за пилоните плочки стояха вдлъбнати на бившия паркинг и ето че преди два дни същата група работници отново ги монтира, циментира и пренареди плочките на същите места и в същите дупки.

Стената не е санирана, но на нея са монтирани две осветителни тела. 

Кипи безспирен и безмислен труд!

Остава журналистите да научат танците за откриването. 

  • 14 Авг, 2017 | Да внигнем байряка
    Пилони в курника им прост, алчен герберастки! И комунягите си го заслужават! Грух-грух!
  • 13 Авг, 2017 | Невъзпитан
    На гол гъз , червен бъз! И който смее,да ме цензурира...
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини