Подтепето

айляк

14 Сеп, 2018

Фондация „Пловдив 2019” вече е в новия си дом (ГАЛЕРИЯ)

Екипът се нанесе ремонтирания СКЛАД в Тютюневия град

Иво Дернев

Фондация „Пловдив 2019” вече има нов дом. Екипът, който движи проекта Европейска столица на културата, се нанесе в СКЛАД в Тютюневия град. Вече няколко дни новодомците стягат новите си кабинети, докато работници са се заели с последните довършителни работи по долните етажи, които ще бъдат отворени за всякакви културни проекти. Ремонтът на бившия магазин Галеро, е почти напълно готов. Сива дограма и стени от леки материали отделят работните пространства на хората от Фондацията.

Екипът е населил и четвърти и пети етаж на сградата, като долните два остават на разположение за артисти и публики.  На първия пък репетират оркестъра и балета на Държавна опера- Пловдив. А населяването на цялата постройка видимо е оживило цялата улица „Екзарх Йосиф”.

Реконструкцията на СКЛАД-а е съобразена със архитектурната и историческа стойност на бившия Галеро. Всички намеси са временни. Запазен и перфектно експонирани са оригиналният гредоред и автентичното дюшеме на тютюневия склад. Освен за кабинети, пространство е предвидено и за конферентни зали, като една от тях ще посреща събранията на Управителния съвет на „Пловдив 2019”.

Цялата галерия в КАПАНА.БГ

 

  • 14 Сеп, 2018 | до невъзпитаното
    И ОЩЕ ИДВАТ, КАКА, КРАЙО ИМ СЕ НЕ ВИДИ. ЕПА ТЕ ЗАТОВА СМЕ НА ТОА ХАЛ - А НИВЯТА БУРЕНЯСВАТ. 400 ГЛАВИ АРТАДЖИ-ИЗКУСТВЕНЯК НАБРОЯВАЛО ФИЛИБЕТО - ТИ ТОВА ЗНАЕШЕ ЛИ ГО, А?
  • 14 Сеп, 2018 | Невъзпитан
    Кабинет до кабинета,мила моя майнольо,юнакиня до юнакиня
Още от рубриката "айляк"

Подобни новини