Подтепето

мезе

05 Апр, 2018

Къде да хапнем вкусно агнешко месо по Великден в Пловдив?

Приятелите ни от дигиталния гид на Пловдив Lost in Plovdiv направиха бърза обиколка по заведенията и подбрахме за вас няколко наистина вкусни предложения, които ще ви накарат да си оближете пръстите и да отпразнувате идващите пролетни празници подобаващо

В България по традиция около Великден и майските празници консумацията на агнешкото месо се повишава. То е вид червено месо, което идва от млади овце под 1 година. Богат източник на висококачествен протеин е, но и също така – изключителен източник на много витамини и минерали, включително желязо, цинк и витамин В12. Поради това редовната консумация на агнешко може да стимулира растежа на мускулите, поддържането и производителността. В допълнение, то помага за предотвратяване на анемия.

Ние от дигиталния гид на Пловдив направихме бърза обиколка по заведенията и подбрахме за вас няколко наистина вкусни предложения, които ще ви накарат да си оближете пръстите и да отпразнувате идващите пролетни празници подобаващо.

Започваме нашата обиколка от ресторант „Одеон”, където в менюто ни изкушава агнешко джоланче с ризото от киселец и сфери от кисело мляко или агнешко месо, сготвено в глинен съд. За предястие предлагаме да опитате великденската салата с пъдпъдъчи яйца.

Неслучайно Porky’s BBQ често е спрягано като заведението с най – добрата скара в града, а ние бихме добавили – и като мястото, където винаги има огромен избор от свежи меса, приготвени по неустоим начин. Агнешките момички с масло, чесън и пресен лук не са новост за почитателите на този вид месо, а Великден е точното време, за да ги пробвате и вие.

 „Сол и пипер” е място, което неведнъж сме препоръчвали заради винаги прясната и свежа храна, така че сме убедени, че шеф Ники Боруков отново е подбрал продукти с максимално автентичен вкус, който да направи великденската ни вечеря още по – апетитна.

Вижте всички места в Lost in Plovdiv.

  • 06 Апр, 2018 | Аз
    Каква платена статия,намирисва от един километър ...
Още от рубриката "мезе"

Подобни новини

26 Юли, 2018

Фермерското свежо месо от Мастършеф вече и в Стара Загора

 

Най – голямото предприятие за добив на свежо свинско и говеждо месо УНИТЕМП открива свой фирмен магазин в Стара Загора на 1-ви август 2018.  

Компанията има дългогодишен опит в бранша и работи с най – съвременното технологично оборудване, което гарантира високото качество на продукцията. УНИТЕМП работи с утвърдени доставчици, които имат традиции в отглеждането на животни от елитни породи.

Новият магазин на УНИТЕМП е разположен на входа на кв. Железник, бул. „България” 126, като за удобство на своите клиенти разполага и с паркинг за посетители.

В модерната и просторна търговска площ ще се предлага най – доброто от производството на компанията, което включва  многообразие от охладени разфасовки от свинско и говеждо месо, богат асортимент продукти от млени меса, бургери, наденици и винаги свежа ...

» повече